• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.06.2023

16:00

USKORO ĆE BITI OBJAVLJENA POSLEDNJA PESMA BITLSA Članove grupe je spojila veštačka inteligencija

EPAIMAGES

Hi-Tech

USKORO ĆE BITI OBJAVLJENA POSLEDNJA PESMA BITLSA Članove grupe je spojila veštačka inteligencija

Podeli vest

U poslednjoj pesmi Bitlsa čiji se izlazak najavljuje ove godine, glas Džona Lenona je oživela veštačka inteligencija.

Osamdesetjednogodišnji Pol Makartni je otkrio ovu informaciju o velikom povratku Bitlsa ove nedelje u Londonu.

- Odlučili smo da napravimo poslednji snimak Bitlsa. Upravo smo završili pesmu i ona će izaći ove godine. Uspeli smo da uzmemo Džonov glas i da ga pročistimo pomoću veštačke inteligencije za miksovanje snimka -  rekao je Makartni.

On nije otkrio kako će se zvati nova pesma. Ideja za nju se, inače, pojavila nakon dokumentarne serije o Bitlsima koju je 2021. režirao Piter Džekson.

Grupa Bitsi je, inače, za deset godina postojanja, snimila 14 albuma i prodala skoro milijardu ploća. Postojali su od 1960 - 1980, a danas važe za najpopularniju grupu svih vremena. Džon Lenon je ubijen 1980, a Džordž Harison je umro 2001. Grupa još uvek ima mnogo fanova širom sveta.

Foto: EPAIMAGES

Pol Makartni

Mogućnosti koje AI nudi već su dale obožavaocima ideje da spoje sve članove. Fanovi su došli i na ideju da ponovo pogledaju najnovija dela Pola Makartnija, ali sa njegovim mladalačkim glasom.

 Mogućnosti veštačke inteligencije izazivaju strahove, ali i radoznalost i fascinaciju u muzičkoj industriji. Veštačka inteligencija, inače, u muzičkoj industriji postavlja mnoge moralne dileme.

Pol Makartni misli da je taj fenomen veoma zanimljiv:

 - To je nešto što svi sada pokušavamo da shvatimo. Postoji dobra strana, ali i užasna strana, videćemo gde će to odvesti - rekao je on.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija