• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.07.2023

10:35

Otkrijte koje aplikacije najviše jedu bateriju telefona

Informer

Hi-Tech

Otkrijte koje aplikacije najviše jedu bateriju telefona

Podeli vest

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikacije i određene mobilne igre najviše prazne baterije mobilnih telefona.

Aplikacije koje predstavljaju najveću pretnju trajanju baterije na telefonima neprekidno rade u pozadini, čak i kada nisu aktivno u upotrebi, otkrili su tehnički stručnjaci iz Decluttra, veb stranice za prodaju korišćene tehnološke robe.

Platforme u vlasništvu Mete, Fejsbuk i Instagram, uz  Tviter, Snepčet i TikTok, glavni su krivci zbog stalnog pristupa lokaciji, mikrofonu, kameri i kontaktima.

Nedavno je Metina nova aplikacija društvenih mreža, Threads, koja je za kratko vreme od lansiranja stekla preko 109 miliona korisnika, primila pritužbe korisnika zbog brzog pražnjenja baterije. 

Uz aplikacije društvenih mreža, Decluttr takođe upozorava da su aplikacije za striming kao što su Spotify i Netflix, kao i aplikacija za kupovinu Amazon među glavnim krivcima za pražnjenje baterija na telefonima.

Foto: Pixabay

 

 

I aplikacija koja služi za pozivanje vozila, Uber, može da isprazni bateriju radi pristupa lokaciji, mikrofonu, medijima i finansijskim podacima. Mobilne igre kao što je Candy Crush, koje zahtevaju značajnu procesorsku snagu i često se igraju duže vreme, takođe značajno troše baterije.

Decluttr predlaže nekoliko načina za smanjenje potrošnje baterije. Preporučuje se onemogućavanje pristupa funkcijama kao što su kamera i mikrofon.

Podešavanje da se pristup lokaciji omogući samo kada je aplikacija u upotrebi takođe može produžiti trajanje baterije.

Još jedan savet je da onemogućite podešavanje Background App Refresh, koja aplikacijama omogućava proveravanje ažuriranja i novog sadržaja kada se ne koriste aktivno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija