• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.08.2023

15:00

Ako šaljete fotografije preko WhatsApp nova opcija će vas oduševiti

Pixabay

Hi-Tech

Ako šaljete fotografije preko WhatsApp nova opcija će vas oduševiti

Podeli vest

Fotografije na WhatsAppu sada mogu da se šalju u većem kvalitetu.

Milioni ljudi širom sveta su korisnici popularne aplikacije WhatsApp, a dobro im je poznata frustracija prilikom slanja fotografija prijateljima, koje često budu pikselizovane.

Srećom, dani kad ste morali da koristite dodatne aplikacije za obradu fotografija konačno su stvar prošlosti zahvaljujući velikom ažuriranju WhatsApp.

Mark Zakerberg, izvršni direktor WhatsApp matične kompanije Meta, objavio je da sada možete slati fotografije na WhatsApp u HD kvalitetu.

Zakerberg je podelio vest na svojoj Fejsbuk stranici objavivši video koji pokazuje kako nova funkcija radi.

Sve što je potrebno jeste da otvorite aplikaciju WhatsApp i dodirnete razgovor u kom želite da pošaljete HD fotografiju. Dodirnite simbol "+" u donjem levom uglu ekrana, a zatim odaberite "Foto i video".

Foto: Pixabay

 

 

Nakon što odaberete fotografiju koju želite da podelite, trebalo bi da vidite novu HD opciju na vrhu ekrana. Odaberite je, a zatim dodirnite ikonu plave strelice u donjem desnom uglu ekrana i fotografija će će biti poslata u HD kvalitetu.

Ostaje i standardna opcija

 - Kako bismo obezbedili da deljenje fotografija putem WhatsAppa ostane brzo i pouzdano, standardni kvalit će i dalje biti podrazumevana opcija za slanje fotografija -  objasnili su iz WhatsAppa.

 - Ako primite fotografiju kada imate slab internet protok, možete odabrati da li želite da zadržite standardnu verziju ili da je nadogradite na HD - dodali su.

Kao i uvek, ove fotografije će biti zaštićene WhatsApp end-to-end enkripcijom koja obezbeđuje da samo vi i osoba s kojom komunicirate možete videti HD fotografiju.

HD fotografije se uvode globalno tokom sledećih nekoliko nedelja, a uskoro će doći i HD video snimci, prenosi Index.hr


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija