• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.10.2023

12:00

WhatsApp testira tajne kodove! Evo o čemu se radi

Pixabay

Hi-Tech

WhatsApp testira tajne kodove! Evo o čemu se radi

Podeli vest

Popularna aplikacija WhatsApp testira funkciju tajnih kodova za zaključane razgovore.

WhatsApp je predstavio funkciju "Chat Lock" u maju ove godine. Kao što naziv sugeriše, ova funkcija omogućava da zaključate određene razgovore u bezbednom folderu kojem samo vi možete da pristupite. WhatsApp sada radi na novoj funkciji "tajnog koda" koja će dodati još jedan nivo bezbednosti vašim zaključanim razgovorima. Ova funkcija je trenutno u fazi testiranja i još uvek nije dostupna beta testerima.

Tajni kod WhatsAppa će vam u suštini omogućiti da kreirate prilagođenu lozinku za zaključane razgovore. Ovaj tajni kod, koji je prvi uočio WABetaInfo, pomoći će u lociranju zaključanih razgovora tako što ćete ga ukucati u polje za pretragu. Tako možete da unesete tajni kod i pronađete zaključano ćaskanje u polju za pretragu ili na svom pratećem uređaju. Možete da koristite reč ili emodži kao prilagođenu lozinku za zaključane razgovore.

Foto: Pixabay

 

 

Sa ovom prilagođenom lozinkom moći ćete da kreirate i koristite drugačiju lozinku od one na vašem telefonu. WhatsApp već obezbeđuje zaključavanje aplikacije pomoću otiska prsta, otključavanja preko crta lica ili PIN-a. Sa zaključavanjem razgovora možete da sakrijete i zaštitite lične razgovore, a prilagođena lozinka ne samo da će dodati još jedan nivo bezbednosti, već će vam pomoći i da je lako pretražujete.

WhatsApp je već otkrio planove p tome da radi na ovoj funkciji kada je prvi put pokrenuo Chat Lock. Takođe radi na dodavanju Chat Lock na prateće uređaje. Za sada je ova funkcija u fazi testiranja i još uvek nije dostupna čak ni beta testerima. Ali očekuje se da će uskoro biti dostupna svima.

Za one koji nisu upoznati, WhatsApp vam omogućava da zaključate razgovore i da ih sakrijete sa chat liste. To možete učiniti tako što ćete otvoriti ćaskanje na WhatsAppu, izabrati informacije o ćaskanju i pomeriti se nadole da biste pronašli opciju "Chat Lock". Kada ga zaključate, videćete folder na vrhu liste za ćaskanje sa vašim zaključanim razgovorima. Ovaj folder će biti zaključan i može se otvoriti samo pomoću vašeg lica, otiska prsta ili PIN-a, prenosi B92.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija