• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.08.2023

20:00

Zvezde savetuju! Kako da se ponašate prema svom đaku prvaku?

Shutterstock

Horoskop

Zvezde savetuju! Kako da se ponašate prema svom đaku prvaku?

Podeli vest

Lavove uvek pitajte za mišljenje, Jarčeve hvalite, od Vaga zahtevajte, Strelčevima ne naređujte, a Bikove ne obmanjujte...

Početak školske godine po običaju s najvećom tremom i uzbuđenjem dočekuju roditelji prvaka. Već na startu većinu brine kako da motivišu školarca da više uči, da redovno radi domaće zadatke i stekne radne navike. Psiholozi su složni da treba opustiti decu i poštedeti ih strahovanja, jer svako od njih na različite načine doživljava susret sa novom sredinom.

Ako želite da se malo zabavite, pogledajte astrološke prognoze Hane Hart kakav đak će biti vaše dete.

Ovan 

Malog Ovna ne drži mesto. Ako do sada niste praktikovali nijednu od postojećih vežbi za koncentraciju, počnite da radite s njim od prvog dana. Drugo rešenje za ovaj problem je sport. Objasnite mu da će na kraju školske godine svaki takmičar iz razreda dobiti diplomu i da će se tačno znati ko je prvi, a ko poslednji.

Bik

Bikovi se teško pokreću, ali se još teže zaustavljaju, što znači da je potrebno pronaći snažan motiv zbog kog će učenik Bik početi da uči. Kada jednom počne, on neće prestajati. Pričajte mu uvek istinu.

Blizanci

Kada Blizanac dođe sa časova, pitajte ga šta se tog dana dešavalo u školi. Njega mrzi da detaljno prepričava događaj, a ako baš budete insistirali, ponudiće vam kraću verziju, pa budite strpljivi.

Rak

Do sada ste morali da mu poklanjate mnogo pažnje i ljubavi, a od sada ćete morati još više. Svaka nova školska godina za Raka će predstavljati novu opasnost od neprihvatanja ili odbacivanja. Izbegavajte da mu govorite "ti si sada odrastao ili odrasla" jer ćete ga time uplašiti bez razloga.

Foto: Shutterstock

Kada jednom počne, Bik neće prestajati s učenjem

Lav

Ako vas Lav prvak zamoli da mu kupite radnu stolicu za odrasle, sa koje nogama ne može da dodirne pod, obavezno mu ispunite želju. Ponosni Lavovi vole da istaknu svoj napredak, pa i da žele stvari koje nisu primerene njihovom uzrastu. Vaš Lav će tokom školovanja sigurno u mnogo čemu biti najbolji, a na vama je da mu pomognete da u tome uspe. Dajte mu na važnosti i obavezno ga, svakoga dana, pitajte za mišljenje.

Devica

Red, rad i disciplina su ime, prezime i nadimak za dete rođeno u znaku Device. S njegovog radnog stola već je obrisana prašina, a sveske i udžbenici su besprekorno uredni. Podstičite ga da se druži s drugom decom i da ne bude sebično.

Vaga

Vaga će vam dati tačno onoliko koliko zahtevate, pa nemojte biti skromni u očekivanjima. Objasnite mu da u školi ne treba da pronađe zlatnu sredinu, jer s malo truda može daleko više od toga, samo kad se pokrene.

Škorpija

Dete Škorpija ne priča mnogo i gleda svoja posla, a vi ćete morati dobro da gledate šta ono radi. Neće odreagovati na prvu uvredu koju mu vršnjaci upute, već će trpeti veoma dugo. Motivišite ga da slobodno iskazuje svoje mišljenje, ali da ne likuje pred drugom decom jer to može da mu oteža privikavanje u novoj sredini.

Foto: Shutterstock

Jarac u kući i Jarac u školi ponekad su dve različite osobe

Strelac

Ako na Strelčevo pitanje "zašto moram da idem u školu" odgovorite "zato što ja tako kažem", napravićete od njega velikog buntovnika. Podstaknite ga da će imati više vremena za igru ako brzo i tačno uradi domaće zadatke.

Jarac

Jarac u kući i Jarac u školi ponekad su dve različite osobe. Ako ste od onih roditelja koji svom detetu sve daju na tacni, mali Jarac se kod kuće neće mnogo truditi, ali će u školi ipak pokazati zavidnu ambicioznost. Ne zaboravite da ga za svaku peticu poljubite i pohvalite pred svima.

Vodolija

Možda vam je do sada bilo simpatično što vaše dete nema dlake na jeziku, ali ćete uskoro morati da sankcionišete ovakvo ponašanje za njegovo dobro. Govorite mu da onaj ko radi taj i greši i da u životu nisu svi pobednici. Njima je teško da podnesu poraz.

Ribe

Vaše dete je vrlo bistro, ali imajte na umu da najviše od svega voli da pliva u mutnom. Riba mora da umakne kontroli, pa makar to bio i odlazak u biblioteku bez ičijeg znanja. Proveravajte mu redovno sveske i knjige, jer im obaveze teško padaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Mesečni horoskop za septembar! Blizanci traže ljubav na internetu, Vagama stiže novac, a evo ko ima šansu da proširi porodicu
RETROGRADNI MERKUR DO 16. SEPTEMBRA

Mesečni horoskop za septembar! Blizanci traže ljubav na internetu, Vagama stiže novac, a evo ko ima šansu da proširi porodicu

U novi mesec ulazimo sa retrogradnim Merkurom, koji će najviše uticati na Device, Blizance, Strelčeve i Ribe. Ipak, Venera kreće napred 4. septembra, pa će situacija u ljubavi biti stabilnija, a pozivi iz prošlosti će da prestanu. Mesec koji je pred nama je znatno povoljniji nego avgust, naročito kada se uzme u obzir da će retrogradni Merkur da prestane 16. septembra, pa će biti prilike da krenemo napred.

27.08.2023

06:38

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija