facebook

18:52 Iće i piće 0

Informer | 20. 03. 2017.

TEHNIKE PAKLENOG KUVARA! Saveti Gordona Remzija za početnike u kuhinji!

Pre nego što je postao slavan kao voditelj emisije "Paklena kuhinja", škotski kuvar Gordon Remzi bio je poznat kao učitelj kuvara početnika

Čak i ako smatrate da ste velemajstor u kuhinji, pročitajte ovih osam Remzijevih saveta.

1. Posolite jaja u pravo vreme

Remzi savetuje da je pravo vreme za dodavanje soli u kajganu malo pre nego što jelo bude gotovo, jer zbog preranog soljenja jaja ostaju suva. Ukoliko se jaja posole pri kraju, imaće blažu teksturu i svetliju boju.

2. Meso pre pripremanja čuvajte na sobnoj temperaturi

Bez obzira da li sledi prženje ili roštiljanje, meso bi trebalo držati na sobnoj temperaturi što će omogućiti da se ravnomerno peče.

3. Rešite se semenki iz paprike

Semenke iz paprika ćete najlakše odstraniti ukoliko papriku stavite među dlanove i vrtite njima kao prilikom paljenja vatre grančicama, a zatim da udarite paprikom o kuhinjski pult. Kada budete odrezali stabljiku, semenke će ispasti.

4. Sačuvajte prste od feferona

Najbolja zaštita od ljutih feferona jeste sok od limuna. Limunska kiselina će zaštiti prste od kapsaicina iz paprika koji izaziva neprijatno peckanje.

5. Odaberite savršen ananas

Da biste odabrali idealan ananas, blago povucite jedan list i ako ga iščupate bez problema, to znači da je plod zreo.

6. Da voće brže sazri

Da biste ubrzali proces sazrevanja umotajte svaki komad voća u papirnu kesu s bananama i ostavite ga na tamnom mestu. Banana će pustiti prirodan gas i voće će biti spremno za jelo.

7. Hrskavi pečeni krompir

Da bi krompir bio hrskav potrebno je da ga delimično skuvate i pre pečenja pospete grizom.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]