• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kodbakeugostima.blogspot.rs

08.01.2018

16:25

(VIDEO) HRSKAVE PAŠTETE od domaćeg lisnatog testa!

Recepti

(VIDEO) HRSKAVE PAŠTETE od domaćeg lisnatog testa!

Podeli vest

Paštetice od domaćeg lisnatog testa sa punjenjem svežim sirom odličan su hrskavi užitak za razne proslave, kao užina, doručak ili večera

Kada niste sigurni što vaši gosti vole grickati, nećete pogrešiti ako ih poslužite ovim ukusnim zalogajima. 

SALČIĆI! Ovim kolačićima niko ne ume da odoli!

Možete ih poslužiti  uz suhomesnato, različite hladne salate ili samostalno.  

Potrebno je:

500 g brašna

1 kašičica sirćeta alkoholnog

so

300 ml hladne vode

350 g industriskog margarina

200 g sira

1 žumance

Priprema:

Zamesiti brašno sa vodom, sirćetom i malo soli. Staviti u kesu i ostaviti u frižideru 15 minuta.

Razviti ga u pravougaonik pa u sredinu staviti margarin. Presaviti ivice testa i malo razviti oklagijom u obliku pravougaonika, a zatim presaviti kao knjigu. Staviti u kesu pa u frižider, ovoga puta na pola sata ili u zamrzivač 15 minuta.

Izvaditi iz kese, razviti i opet presavijati. Tako uraditi 4 puta i peti put razviti testo pola cm. Iseći na pravougaonike. Izmešati sir i žumance, pa u svaki pravougaonik staviti kašičicu sira i saviti. Mogu se oblikovati i kao kiflice. 

Premazati belancetom i posuti semenkama po želji. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni C i uključiti ventilator bar 10 min. i peći oko 30 minuta.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija