Pixabay

17:53 Iće i piće 0

b92.net informer.rs | 03. 03. 2018.

SLATKIŠ ZA MRŠAVLJENJE: Čokoladni puding bez kuvanja koji snižava loš holesterol!

Ovo je recept za puding koji preporučuju brojni nutricionisti. Reč je o ukusnom dezertu koje smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi, podstiče probavu i daje osećaj sitosti, zbog čega predstavlja sjajno sredstvo za mršavljenje

Osnovni sastojak ovog pudinga je čia seme, koje je bogato omega 3 i omega 6 masnim kiselinama, kao i voćem i kakao prahom. 
Upravo zbog svoje hranljive vrednosti, ovaj puding možete jesti za doručak, užinu ili večeru. 

Potrebni sastojci (za dve porcije): 

150 ml pirinčanog, kokosovog ili bademovog mleka (može i voda) 

2 kašike čia semenki 

2 kašike kakaa 

2 zrele banane 

¼ kafene kašike ekstrakta vanile 

Priprema: 

Čia semenke potopite u mleko (po izboru) i pustite da bubre oko 15 minuta. 

Kada čia semenke u potpunosti nabubre sipajte ih u blender, a potom dodajte banane, kakao i ekstrakt vanile. Sve vreme miksajte u blenderu, sve dok ne dobijete glatku smesu. 
Vaš puding je gotov. Ohladite ga dobro u frižideru i možete ga po želji ohladiti u frižideru pre konzumacije.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]