Informe

15:38 Iće i piće 0

Informer | 21. 04. 2018.

SLANE ĐAKONIJE: Tikvice punjene pilećim mlevenim mesom

Mlevena piletina se ne koristi toliko često zato je pravo vreme da je probate u kombinaciji sa tikvicama

Sastojci:

četiri tikvice
400 g pilećeg mlevenog mesa
dva čena belog luka
mladi luk
1/4 šolje izrendanog parmezana
pola šolje izrendane mocarele
malo aleve paprike
ulje
so, biber

Na zagrejanom ulju prodinstajte mlevenu piletinu. Posolite i pobiberite. Smanjite temperaturu, pa dodajte sitno iseckan beli luk i alevu papriku. Dok se meso krčka, presecite tikvice na dva dela uzdužno. Kašikom izdubite unutrašnjost, pa tako očišćene polovine tikvica poređajte u podmazanu vatrostalnu posudu. Svaku napunite smesom od piletine. Preko pospite izrendane sireve i sitno iseckan mladi luk. Stavite da se peče oko 35 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite toplo, uz sezonsku salatu.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]