Printscreen You Tube

15:00 Iće i piće 2

superzena.b92.net/Informer.rs | 17. 05. 2018.

TRIKOVI ZA SAVRŠENE PRŽENICE! Njam njam

Krckave, masne, ali ne previše, mirisne. Tako treba svaki put da vam ispadnu prženice. Omilejni doručak generacijama spremićete uvek uspešno ako primenite ove proverene savete

Običan hleb 

Mark Marfi, sudija kulinarske emisije "Chopped", kuvar i vlasnik nekoliko restorana u Njujorku zna tajnu iza uvek savršenih prženica i sada je podelio sa svetom. "Ne eksperimentišite i ne nasedajte na trikove. Sve što vam treba je najobičniji hleb, bilo koji sa tvrđom koricom, koji je odstojao dva, tri dana", kaže on. 

Vrelo ulje 

Na portalu "Real simple" navode da prženice ne treba da pečete na puteru ili masti već na običnom ulju, najbolje suncokretovom. Tako ćete dobiti visoke temperature prženja koje neće zahtevati da hleb predugo stoji u masnoći. 

NAUČNICI TVRDE: Brokoli je jedino povrće koje bi trebalo da jedemo


Pecite s obe strane 

Ključ hrskave spoljašnjosti i mekane unutrašnjosti je u sledećem: svaku krišku hleba sa obe strane pospite sa malo mešavine brašna i soli ili šećera ako ćete prženice jesti kao sladak doručak. To će dati još hrskaviju i slađu koricu. Potom ih stavite na tiganj sa nelepljivom površinom ili na tiganj od livenog gvožđa koji je dobro zagrejan i čekajte da obe strane postanu zlatno-braon boje. Potom ih premestite na pleh obložen papirom za pečenje i ubacite u rernu na 175 stepeni na 10 do 15 minuta. Ta završnica će dati hrskavu koricu i kremastu unutrašnjost. 

Miks 

Za dva parčeta hleba potrebno je da umutite četvrtinu šolje mleka i jedno jaje za umakanje hleba.



MrDr

17.05.2018. 16:28

Ja još nisam čuo da u Srbiji neko za dorucak sprema dve przenice i da ih zapece u rerni. Srbin sprema 10-15 komada za dorucak a recept je vekovima isti.Kakvo brasno i šećer ...ne razumem...


Petar JVetar

18.05.2018. 00:20

Само их још по једном окреените и биће супер хрскаве споља. Какво бре брашно. Наравно, јаја и мало млека за умакање.


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]