• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.10.2015

14:02

SRBIJA jedna od najdinamičnijih turističkih destinacija

Ljubav

SRBIJA jedna od najdinamičnijih turističkih destinacija

Podeli vest

Srbija je jedna od najdinamičnijih turističkih destinacija u Evropi, jer poslednjih pet godina turizam u našoj zemlji beleži dvocifren godišnji rast, istakli su danas u Beogradu predstvnici Evropske turističke komisije

Generalna skupština Evropske turističke komicije (European Travel Commišion - ETC), koja okuplja nacionalne turističke organizacije 33 evropske zemlje, održava se daans u prestonici Srbije.

U zemljama Evrope u istom periodu turizam beleži rast od oko pet odsto, što ukazuje da je ova privredna grana jedna od najvitalnijih, rekao je predstavnik ETC Eduardo Santander.

BEOGRAD PRVI NA LISTI naisplativijih turističkih destinacija

On je naglasio da ETC, kao organizacija koja se bavi promocijom Evrope kao turističke destinacije na dalekim tržištima, smatra da je Srbija mesto povezivanja i da zahvaljujući poslovnom partnerstvu između Er Srbije i Etihada mnogo turista iz Azije dolazi u ovaj eregion.

Predstavnici ETC pohvalili su rad institucija, ministarstva i ostalih turističkih poslenika u Srbiji jer su zahvaljujući njihovom dobrom radu postignuti i dobri rezultati u ovoj oblasti.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Gordana Plamenac naglasila je da je današnja sednica važna jer pokazuje da ETC, kao asocijacija nacionalnih turističkih organizacija, računa na Srbiju kao jednog od značajnih članova.

Oni smatraju da naša zemlja pokreće vrlo zanimljive inicijative koje jačaju regionalnu saradnju, a samim tim i konkurentnost, itakla je Plamenac.

"Imajući u vidu cilj Evropske turističke komisije - da predstavlja Evropu na prekomorskim tržištima, sve te regionalne rute, predstavljaju mamac za turiste sa tih tržišta", rekla je Plamenac.

Pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Renata Pindžo naglasila je da je Srbija poslednjih godina bila veoma aktivna u regionalnim projektima.

Pindžo je ukazala da je sektor turzima u našoj zemlji poslednjih godina prepoznat kao jedan od važnijih motora ekonomskog razvoja.

Generalna skupština Evropske turističke komisije održava se u beogradskom hotelu Radison Blu.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17