• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.10.2016

14:38

VIŠE OD POLA MILIONA PUTNIKA! Rekordan septembar za beogradski aerodrom

Ljubav

VIŠE OD POLA MILIONA PUTNIKA! Rekordan septembar za beogradski aerodrom

Podeli vest

Prvi put u septembru beogradski aerodrom zabeležio je više od pola miliona putnika, što je povećanje od šest odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine

Povećanje broja avio-operacija (poletanja i sletanja) u istom periodu iznosi četiri odsto, saopštio je aerodrom.

Aerodrom Nikola Tesla Beograd već treći mesec za redom beleži apsolutni mesečni rekord u broju putnika.

Promet robe za prvih devet meseci ove godine značajno je veći i beleži rast od 16 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Nastavljen je i trend izrazitog poboljšanja redovnosti avio-saobraćaja u svim analiziranim segmentima. 

Prema sistematizovanim podacima, u septembru je 87 odsto letova sa beogradskog aerodroma započeto bez kašnjenja, dok je u istom mesecu prošle godine opšta redovnost polazaka bila 81,5 odsto. Procenat letova sa velikim kašnjenjem u septembru je iznosio 1,5 odsto odnosno prepolovljen je u odnosu na isti period prošle godine. Prosečno kašnjenje je sa 9,67 minuta smanjeno na 6,93 minuta.


Od početka 2016. godine aerodrom je uslužio više od 3,8 miliona putnika, što nam daje realna očekivanja da ćemo krajem godine dočekati i peto-milionitog putnika.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17