• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr

11.12.2016

18:03

ZAUSTAVITE STARENJE OVIM METODAMA! Držite se ovih pravila i imaćete lice bez bora

Ljubav

ZAUSTAVITE STARENJE OVIM METODAMA! Držite se ovih pravila i imaćete lice bez bora

Podeli vest

Starenje nije moguće potpuno zaustaviti, ali je moguće makar malo ga usporiti zdravom ishranom, korišćenjem kreme za sunčanje, unosom dovoljne količine vode

Postoje i neke neobične stvari za sprečavanje nastanka bora za koje možda niste znali.

1. Spavanje na leđima

Kada su u pitanju nepravilnosti na licu, najbolji način kako se izboriti s njima je spavanje na leđima, dok najgori način svakako podrazumeva spavanje s licem na jastuku, ali i na boku, gde neželjene bore nastaju na strani na kojoj ste spavali. Drugim rečima, gravitacija počinje raditi svoje dok spavamo.

(FOTO) PONIŽENA ZBOG IZGLEDA: Žene preko 150 kg ne bi trebalo da nose helanke!

2. Čokolada

Pre nego se razveselite, moramo vam otkriti da se ovde radi o tamnoj čokoladi. Naime, antioksidansi koji se prirodno nalaze u kakau, imaju iznenađujućih prednosti za vašu kožu, jer mogu pomoći proizvodnju kolagena u koži, koji u principu i sprečava bore.

3. Ređe pranje lica

Ovo zvuči prilično kontradiktorno od saveta koje smo navikle čuti, ali previše čišćenja kože uklanja njenu prirodnu vlažnost i ulja, koji pomažu u zaštiti protiv bora.

4. Nošenje naočara za sunce i šešira

Jednostavno je: škiljenje može izazvati prekomernu kontrakciju mišića lica, što uzrokuje bore. Sunčane naočare s pravom zaštitom pomažu u blokiranju UV zraka, štiteći ne samo vaš vid, nego i kožu. S druge strane, isto vredi i za šešir, koji takođe štiti vaše lice od štetnih utjicaja sunca.

ZBOGOM BORE I SUVA KOŽO! Tri zimske jestive maske za lice

5. Riba

Masne ribe poput tune i lososa sadrže omega-3 masne kiseline, koje su ključne za zdravlje naše kože. Ove masne kiseline odgovorne su za zdravlje stanične membrane, a membrana je upravo ono što uieče na sposobnost zadržavanja vode. Snažna prepreka tako vodi do mekše i sjajnije, lepše kože bez bora.

6. Smanjenje unosa šećera

Šećer je jedan od najčešćih uzroka mnogih kožnih problema, o kojem vodimo računa manje nego što bi to trebalo. Višak šećera u našem krvotoku veže se za kolagen, koji onda ne deluje kako bi trebalo, što dovodi do prevremenog starenja kože lica i bora.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
88

pre 5 godina

Bolje,iskrenije savete nismo mogle dobiti,veliko hvala Informeru!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17