• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ivona Palada

08.02.2016

21:57

EKSTREMNI GRU: Reper je di dzej, ali i vrhunski sportista!

Ljubav

EKSTREMNI GRU: Reper je di dzej, ali i vrhunski sportista!

Podeli vest

Jedan od prvih i sigurno najpopularnijih repera kod nas, poslednjih godina sve traženiji kao di-džej, Dalibor Andonov - Gru važi možda i za najboljeg bordera na domaćoj muzičkoj sceni. To je potvrdio i u ski centru Nassfeld u Austriji gde je svojom vožnjom i odličnim skokovima oduševio sve ljubitelje zimskih sportova


Na našoj muzičkoj sceni sve se svelo na "na brzinu uzmi pare i zbriši"
 

Šarmantni "adrenalin džanki" kako je sam sebe nazvao u jednoj pesmi skija od malih nogu a prvi susret sa bordom, pre više od dvadeset godina, pamti kao "izuzetno bolno iskustvo".
- Na bord sam prvi put stao '95. godine kao vrlo pristojan skijaš ali to mi u tom trenutku nije baš mnogo pomoglo, naprotiv!

Uspeo sam čak da iščupam vez iz daske sto je zaista nauka ali da nisam to uradio verovatno bih sebi iščupao nogu iz kolena i onda sam digao ruke od toga. Međutim, sledeće godine nisam ni poneo skije na planinu nego sam kupio dasku, opremu, sve i čvrsto rešio da to savladam.

Promo

Za razliku od skijanja, bord se, kako se ispostavilo, brzo uči ali su padovi, posebno u početku neminovni. Te godine su staze na Kopaoniku bile skroz zaleđene i svaki pad je bio trauma za sebe. Dva meseca nisam mogao normalno da sedim ali sam iz sezone u sezonu bivao sve bolji i više se nisam vratio na skije. Posle dve, tri godine bord se zaista super savlada i svaka vožnja je onda pravo uživanje. Sada zimi svaku slobodnu priliku koristim da odem na planinu a ove godine, po preporuci prijatelja, sam se odlučio za Nasfeld i nisam se pokajao.

Apsolutno sve je podređeno uživanju u zimskim sportovima, hoteli su super a hrana fantastična. Naravno, ima i zgodnih devojaka ali su pod punom opremom, ušuškane u ski odela, pa se to ne vidi odmah. Haha...

Promo


Odmalena sportski tip, reper se, kaže, oprobao i u mnogim drugim, tzv. ekstremnim sportovima, od padobranstva do "bandži džampinga" a svako leto, već godinama, provodi na Adi Bojani gde vozi kajt.

- Kajt mi je novija ljubav, poslednjih desetak godina - smeje se Gru - Slično je bordu i skijanju samo što imate i tog zmaja koga pokreće vetar i koga morate da naučite da balansirate. Skakao sam i padobranom i naravno da mi nije bilo svejedno ali mi je veća frka bila bandži. Skakao sam na Adi, u Beogradu i taj osećaj dok se penjete gore je strašan. Sve se trese, ljulja, škripi, jezivo! I onda kad te vežu, kažu da skačeš na tri! Ma, skačem na jedan samo što pre da se spustim dole. Haha...

Iako je dve decenije prisutan na muzičkoj sceni, Gru se poslednjih godina uglavnom pojavljuje u ulozi di-džeja. Ipak,  dvadesetogodišnjicu je obeležio objavljivanjem remiksa jednog od najvećih svojih hitova "Biću tu".

- Muzička scena nam je takva kakva je, prilično jadna. Sve se svelo "na brzinu uzmi pare i zbriši" a najcrnje je to što možda svega 10 odsto njih uzima pare, ostali se samo slikaju za novine ili se pojavljuju na TV-u a ne rade praktično ništa. Posle ovoliko godina u muzici nisam bio spreman da se prilagođavam opštem neukusu i posvetio sam se drugim stvarima.

Doživeo sam mnogo lepih stvari radeći ovaj posao ali i video mnogo ružnih i ne želim kroz to više da prolazim. Ovako sam mirniji a posao mi je jednako kreativan i dinamičan. Sada već mogu da kažem da sam di-džej.

Ne znam da li me drugi tako doživljavaju ali sam za sebe to mogu da kažem. Radio sam i u inostranstvu gde su me slušali ljudi koji me ne poznaju kao Grua, tačnije ne poznaju moju muziku i bili su prezadovoljni.

Tu i tamo snimim nešto za svoju dušu, kao prošle godine kada sam publiku podsetio na pesmu "Biću tu" ili uradim duet sa nekim kolegom koga poštujem ali sam se potpuno posvetio di-džejingu i super sam!

Sa suprugom Danicom Prvulović, bivšom manekenkom i misicom, Gru ima dva sina Vuka i Relju koji, kaže, već sada pokazuju veliko interesovanje za sport i sa tatom redovno prate košarkaške utakmice Partizana.
- Kada god imam vremena a Partizan igra u Beogradu, idemo na utakmice. Košarku obožavam i žao mi je što poslednjih meseci nisam mogao češće da idem posebno što nam nije išlo najbolje i verujem da treba podržati igrače i kada gube ali bar sam ih pratio preko TV-a. Naravno, pratim i reprezentaciju i podržavam sve naše sportiste. Oni su najbolje što imamo.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17