• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

21.02.2016

09:32

NAKON OVOG UPOZORENJA, muškarci će zaboraviti na oralni seks!

Ljubav

NAKON OVOG UPOZORENJA, muškarci će zaboraviti na oralni seks!

Podeli vest

Kako broj seksualnih partnera raste, a samim ti i učestalost oralnog seksa, povećava se i rizik da obole od raka grla i usta. Međutim, ovo se ne odnosi na devojke

Oba tipa raka povezana su sa ljudskim papiloma virusom (HPV), najčešćom seksualno prenosivom bolešću. 

Kada su muškarci u pitanju, više seksualnih partnera, i pogotovo oralnog seksa, znači i veće šanse za dobijanje raka glave i vrata. 

DRAMATIČNO UPOZORENJE DERMATOLOGA: Devojčice dobijaju rak kože zbog solarijuma!

Kako broj seksualnih partnera raste, a samim ti i učestalost oralnog seksa, povećava se i rizik za dobijanje papiloma virusa kod muškaraca. Međutim, ovo se ne odnosi na devojke. 

Pritom, devojke koje imaju veći broj partnera i upražnjavaju vaginalni seks, imaju znatno manje šanse da se zaraze oralnom HPV infekcijom. 

Razlog za ovo mogao bi da leži u činjenici da su one prvo izložene ovom virusu vaginalno, i vremenom razvijaju imunitet koji sprečava oralnu HPV infekciju. 

I ne samo da su muškarci podložniji ovoj infekciji, već imaju i manje šanse da je se reše u poređenju sa devojkama – što dalje povećava rizik za dobijanje raka. 

(VIDEO) IZGLADNITE RAK! Ovim namirnicama možete lakše da ga pobedite!​

HPV infekcija je krajnje uobičajena, i većina ljudi se sa virusom izbori za godinu, ili dve. Međutim, u pojedinim slučajevima, virus može opstati u organizmu i dovesti do promene strukture ćelija u ustima i grlu koje tako mogu postati kancerogene. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17