• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: superzena.b92.net/Informer.rs

27.05.2016

14:36

GODIŠNJE UBIJE I DO 2 MILIONA LJUDI! Vodeći uzrok raka i astme nalazi se u vašem domu!

Ljubav

GODIŠNJE UBIJE I DO 2 MILIONA LJUDI! Vodeći uzrok raka i astme nalazi se u vašem domu!

Podeli vest

Naučnici upozoravaju da svakodnevni kućni poslovi, kao i njihovo izbegavanje znatno utiču na povećanje rizika od bolesti čitave porodice. Međutim, ukoliko se pozabavite sa time možete ga znatno smanjiti

Aktivnosti, kao što je ribanje podova ili kuvanje neizbežno menjaju vazduh u vašem domu, jer korišćenje hemikalija otpušta i do 900 vrsta toksičnih materija u vazduh. Takođe, se u vašem domu po ćoškovima nalaze buđ, polen, ugljen monoksid...

Najjaču vezu sa lošim kvalitetom vazduha u kući naučnici su pronašli sa srčanim oboljenjima, rakom pluća i razvojem astme.

PRIRODNI LEKOVI Ove biljke su najbolji borci protiv raka!

Crna statistika 

Procenjuje se da je neprovetren stan i zagađen vazduh u kući uzrok broj jedan za razvoj bolestiu Evropi. Naučnici su otkrili iznenađujuću povezanost između izloženosti zagađivačima u zatvorenim prostorima i kardiovaskularnih bolesti, a brojna istraživanja potvrdila su da zagađenje vazduha indirektno uzrokuje i do dva miliona smrtnih slučajeva godišnje!

Ukoliko primetite neke od simptoma, kao što su kašalj, suzenje očiju, ošamućenost, umor i glavobolja, iritacija očiju, bolovi u mišićima, problemi sa disanjem, temperatura ili osećaj hladnoće, kao i slabljenje sluha, krvarenje iz nosa i plućne bolesti, znači da nešto sa vazduhom u vašem domu ozbiljno nije u redu.

Srećom, postoji 8 načina da drastično smanjite unos štetnih čestica, materija i mikroorganizama u dom i tako izbegnete opasne bolesti! 

1. Vodite računa da svaki dan provetrite svaku prostoriju domu. 

2. Koristite ekološke proizvode za čišćenje - u njima se nalazi manje toksina i zagađivača, zbog čega će i vazduh biti svežiji i čistiji. 

3. Umesto dezodoransa u limenoj boci, koristite rol-on u plastičnoj kutijici 

4. Nakon korišćenja, kao i tokom noći isključite sve uređaje iz struje koji ne moraju stalno da budu uključeni, poput frižidera, zamrzivača i slično. Ne zaboravite i na punjače, kada uređaj nije na punjenju, obavezno izvadite punjač iz utičnice jer ćete biti na dvostrukom dobitku - čistiji vazduh i manji račun za struju! 

UZROK RAKA LEŽI U OVOME Ovo je najgora stvar koju sebi možete da uradite!

5. Na tepisima se skupljaju gljivice, prašina, grinje, dlake kućnih ljubimaca i još mnogo štetnih čestica, pa je bolje da se odlučite za drveni pod i kućne papuče! 

6. Nikada u kuću ne ulazite obuveni, jer cipele na sebi nose brojne zagađivače, prljavštinu i zemlju, koju ćete tako razneti po celoj kući, a kasnije neminovno doći u kontakt sa njima. 

7. Potrudite se da odeću sušite napolju, na svežem vazduhu, a ukoliko nemate mogućnosti za to, što češće otvarajte prozore! 

8. Redovno menjajte zavese na kadi, i obratite pažnju da ne budu od vinila - ovaj materijal zadržava vodu, pa se na njemu buđ razvija brzinom svetlosti. 

OVAKO RUSI ČUVAJU SVOJE ZDRAVLJE Biće vam žao što ranije niste znali!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17