• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: dejli mejl/Informer.rs

01.07.2018

13:16

SVAKA JE REMEK DELO: Ne postoji "normalana" vagina!

Ljubav

SVAKA JE REMEK DELO: Ne postoji "normalana" vagina!

Podeli vest

U do sada najvećoj naučnoj studiji zaključak je jedinstven – ne postoji ništa što može da se zove "normalna vagina". Iako je trend posebno mlađih žena operisanje polnog organa, tačnije njegovo sužavanje i korekcija usmina, naučnici sada kažu da su merili vaginu i nisu došli do zaključka kolika i kako ona treba da izgleda

Naime, švajcarski naučnici su ispitali 650 žena od 15 do 84 godine. Merenje nije pokazalo šta to treba da smatramo za "normalno" i "prosečno". 
Kako prenosi "Daily mail" toliko je različitih proporcija da je jednostavno moralo da se dođe do ovakvog zaključka iako je labioplastika, operacija polnih usana, u sve većem je porastu širom sveta. 

Ginekolog dr Kenet Levej kaže za britanski magazin da je svaki pokušaj da se vagina opiše kao normalna i prosečna osuđen na propast. 

Pixabay

- Iskustva žena i njihova mišljenja o tome kako taj deo njihovog tela treba da izgleda je vrlo subjektivan. Mi kao lekari ne možemo da kaže kako to treba da izgleda. Ne može da postoji standard za vaginu - rekao je dr Levej. 


Imamo slučajeva, navodi dalje ovaj ginekolog, kada žena u tom predelu izgleda sasvim normalno, ali svedoči da kada vozi bicikl ima vrlo, vrlo neprijatan osećaj. Takođe, postoje žene koje nemaju nikakve tegobe, ali se na oko vidi da tu nešto ne štima. 

Prema Američkom društvu za estetske operacije u 2013. godini je 5.000 žena radilo labioplastiku. Do 2015. ta brojka je porasla na 9.138 žena, a u 2016. je čak 12.666. 

Public

Labioplastika, odnosno korekcija stidnih usana, hiruški je zahvat smanjenja ili preoblikovanja stidnih usana u svrhu postizanja željenog izgleda ili zbog funkcionalnih problema. 

Nepravilnosti su ponekad urođene, a ponekad se razviju usled porođaja ili usled prirodnog procesa starenja. 

Osim što izgled stidnih usana može biti uzrok stida, gubitka samopouzdanja i osećaja nezadovoljstva, javljaju se i funkcionalne smetnje: iritacije, hronične upale i infekcije usled otežanog održavanja higijene, bolno mokrenje, zatezanje prilikom nošenja uže odeće, nelagoda i bol tokom seksualnog odnosa i bavljenja sportskim ili drugim fizičkim aktivnostima. 

Hipertrofija malih stidnih usana često dovodi do otežane ili čak onemogućene penetracije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17