• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net/informer.rs

07.02.2019

12:42

(FOTO) MESEC I ZEMLJA ZAROBLJENI U JEDNOM KADRU! Neverovatan prizor

Ljubav

(FOTO) MESEC I ZEMLJA ZAROBLJENI U JEDNOM KADRU! Neverovatan prizor

Podeli vest

Zadivljujuća fotografija snimljena je sa kineskog satelita Longjiang - 2 na kojoj se vidi retka perspektiva - ogromna zadnja strana Meseca sa "malenom" planetom Zemljom pored

Evo kako izgledaju Mesec i zemlja "zarobljeni" u istom kadru, na fotografiji nastaloj 3. februara.

Satelit Longjiang - 2 je ušao je u mesečevu orbitu u junu 2018. godine i lansiran je zajedno s kineskom sondom za komunikaciju Kuekiao, što je bilo kritično za Čang’e - 4 sondu. 

U januaru je Čang'e - 4 uspešno dodirnula tlo na suprotnoj strani Meseca – onoj koja je uvek okrenuta od Zemlje. Još je potrebno da satelit Kuekiao zauzme stabilnu poziciju blizu Meseca, odakle bi slao radio signale oba lendera na Zemlju. 


Longjiang - 2 je imao satelitsku pratnju, Longjiang-1, koja je takođe imala zadatak da orbitira i posmatra Mesec, međutim, Kina je izgubila kontakt sa njom, prenosi Sputnik.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija