• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo.rs/snagabilja/informers

22.03.2019

13:20

BLAGOSLOV BOGOVA! Biljka koja umiruje i leči!

Ljubav

BLAGOSLOV BOGOVA! Biljka koja umiruje i leči!

Podeli vest

Lovorov list, osim za kuvanje, možete upotrebiti i za još ponešto. Moćan lek iz prirode ublažiće anksioznost i stres, a može da pomogne i osobama koje imaju povišen šećer u krvi

U antičko doba lovor je bio sveto drvo, a venac od lovorovih grančica bio je simbol slave i znak ukazivanja najvećih počasti, pa su u starom Rimu njime bili ovenčavani pobednici u bitkama, slavni pesnici... Danas se najčešće koristi kao začin, ali lišće lovora ima mnogo primena i u medicini zbog brojnih lekovitih svojstava.

Njime se mogu tretirati različiti kožni i respiratorni problemi, a pomaže i u detoksikaciji tela i odbrani od bakterijskih infekcija. Usporava starenje, ubrzava zarastanje rana, i pomaže u održavanju nivoa šećera u krvi u zdravim hranicama.

SALATA "TANAK STRUK"! U 100 grama ima samo 38 kalorija, čisti creva, topi salo!

Ublažava zapaljenske procese u organizmu, dobar je za zdravlje srca i krvnih sudova, olakšava disajne tegobe i pomaže varenju.

Foto: Pixabay

Evo kako sve možete da koristite list lovora:

Lovorov list ublažava stres, umiruje anksioznost i popravlja raspoloženje. Možete ga koristiti kao začin, u formi esencijalnog ulja, a od lista lovora kuva se i čaj.

(VIDEO) VEĆ PALO 70 HILJADA REZERVACIJA! Otvoren prvi podvodni restoran u Evropi!

Studije su pokazale da lovorov list pomaže u regulaciji nivoa holesterola i šećera u krvi.

Lovor pomaže organizmu da bolje iskoristi insulin. Ako imate povišen šećer u krvi, pripremite čaj tako što ćete desetak listova lovora preliti šoljom ključale vode, i ostaviti da odstoji tri sata poklopljeno nakon čega se čaj procedi. Pije se tri puta dnevno po pola šolje na slamčicu, a terapija može da traje sve dok se ne snizi šećer u krvi.

Foto: Pixabay

Lovor usporava stvaranje interleukina, proteina koji izaziva zapaljenske procese. Ako vas muči zapušen nos ili respiratorna infekcija, skuvajte list lovora i udišite toplu paru. 

Prah mlevenog lista suvog lovora ubrzaće zaceljivanje rana.

AKO ŽELITE DA SMRŠATE ovu hranu treba da jedete!

Esencijalno ulje lovora ima široku primenu u aromaterapiji, umiruje telo i um, pomažući kod blažih slučajeva nesanice.

Ovo je i moćno sredstvo za odbranu od insekata, svega nekoliko kapi na komadiću vate ili pamučnoj krpi držaće muve i mrave podalje od kuhinje.

NAPREDUJEMO! Srbija je na 70. mestu svetske rang liste o SREĆI!

Čaj od lovorovog lista u druge svrhe pravi se tako što dve šolje vode stavite u šerpu, i ostavite da ključa tri minuta. Sklonite sa šporeta, stavite 3 ili 4 llista lovora i pustite da odstoji oko pet minuta, procedite čaj i zasladite ga sa malo meda.

Kod bronhitisa, preporučuje se stavljanje obloga od lovora. Oblozi se umaču u vodu u kojoj se kuvao lovor, a pomažu u umirivanju napada kašlja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17