• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zadovoljna.hr

05.08.2020

10:47

ZDRAV I PREUKUSAN! Domaći liker od najzdravije bobice na svetu će vas raspametiti!

Ljubav

ZDRAV I PREUKUSAN! Domaći liker od najzdravije bobice na svetu će vas raspametiti!

Podeli vest

Ne tako davno sasvim nepoznata, a danas sveprisutna, aronija je ne samo izvor zdravlja već i vrlo ukusan bobičasti plod od koga se mogu napraviti najrazličitiji delikatesi

Intenzivne ljubičaste boje i izgleda koji neodoljivo podseća na borovnice, bobice aronije stigle su nam sa severa Amerike i iz sibirskih zemalja. Obiluju sastojcima koji pomažu u borbi protiv infekcija, sprečavaju starenje ćelija, odličan su izvor vlakana i vitamina i nezamenjive su za poboljšanje krvne slike, pa su višestruko korisne za ljudski organizam.

ODLIČAN TRIK koji će vam pomoći da uklonite miris belog luka sa ruku

Jeste li znali da je aronija i superbobica koja snižava krvni pritisak? Iako je pomalo gorkastog ukusa, svakako bismo je trebali što češće uključivati u ishranu, zbog mnošta njenih blagotvornih dejstava na naš organizam.

Bobice aronije mogu se jesti u svežem stanju, ali se i prerađuju i koriste u mnogim receptima, od sokova, pekmeza, pa sve do raznih likera.

Mi vam donosimo recept upravo za pravi domaći, mirisni liker od aronije.

Potrebni sastojci:

500 g bobica aronije
350 g šećera
1 l crnog vina
150 ml ruma
1 komad cimeta u kori
2 karanfilića
1 štapić vanile

Priprema:

1. U šerpu stavite vino, šećer, aroniju i začine, štapić vanile prepolovite, nožem ostružite semenke, ubacite ih unutra, ubacite i štapić i stavite da se kuva. Kuvajte na laganoj vatri oko 15 minuta sve dok se šećer potpuno ne otopi.

2. Skinite sa vatre i pustite da se tečnost malo ohladi, zatim dodajte rum i sve izmešajte.

3. Izlijte u pripremljene sterilisane flaše (zajedno s bobicama i začinima), zatvorite i pustite da odstoji najmanje četiri nedelje. S vremena na vreme malo promućkajte sadržaj u flašama.

4. Služite dobro ohlađeno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija