• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/J.Ž.

22.03.2021

14:48

NAR I KAJSIJE su sjajan izvor jednog MINERALA koji MNOGIMA NEDOSTAJE! Proverite da li ste MEĐU NJIMA?

Ljubav

NAR I KAJSIJE su sjajan izvor jednog MINERALA koji MNOGIMA NEDOSTAJE! Proverite da li ste MEĐU NJIMA?

Podeli vest

Suve kajsije ukusan su međuobrok koji sadrži oko 10 odsto dnevnih potreba za kalijumom...

Suve kajsije su odlične u kombinaciji s orašastim plodovima i savršene kad ste u pokretu ili žudite za slatkim koje ne sadrži previše šećera i, kao što smo rekli, sadrže oko 10 odsto dnevnih potreba za kalijumom

A nar je slatko voće prepuno benefita za zdravlje srca, sadrži antioksidanse i puno vlakana. Sadrži više od 14 odsto dnevnih potreba za kalijumom, a može se konzumirati samostalno, kao dodatak salati ili kao ukusan sok.

Kalijum nam je, inače, neophodan da bismo imali snažne mišiće i da bi naš nervni i kardiovaskularni sistem funkcionisali kako treba, a ovaj važan nutrijent nalazi se i u ostalim vrlo ukusnim namirnicama, recimo, u lubenici, cvekli, bananama i pasulju.

Foto: Shutterstock

Simptomi nedostatka kalijuma nisu uvek prepoznatljivi na prvi pogled, jer ih je lako pomešati sa simptomima nekih drugih poremećaja, ali ako imate neki od sledećih simptoma ili problema, možda bi trebalo da proverite nivo kalijuma u organizmu.

Simptomi nedostatka kalijuma

- Osećate se kao "isceđena krpa"

- Krvni pritisak vam je povišen

- Hranite se, uglavnom, "iz kesica i kutijica"

- Često osećate slabost ili grčeve u mišićima

- Srce vam "preskače"

- Hvataju vas nesvestice ili vam se vrti u glavi

- Patite od zatvora

- Osećate trnce i ukočenost

SENDVIČ koji OPORAVLJA PLUĆA! Spremale su nam ga i NAŠE BAKE! /RECEPT/

Od LAVANDE do NANE! Obloge i napici KAD GLAVA 'PUCA'!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija