• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.02.2022

09:40

9 ZLATNIH PRAVILA OBLAČENJA ZA MUŠKARCE! Stil je u detaljima

pexels.com

Ljubav

9 ZLATNIH PRAVILA OBLAČENJA ZA MUŠKARCE! Stil je u detaljima

Podeli vest

Nemaju samo žene probleme s odevanjem. I muškarci danas sve više brinu zbog izgleda, a i oni najokoreliji mačo-tipovi ipak poštuju neka pravila. Evo malog podsetnika za muškarce koji bi da povedu računa o stajlingu

1. Uskladite cipele i kaiš

Svetski stilisti ponekad previše insistiranju na usklađivanju cipela i kaiša, i to rade s punim pravom. Uparivanje ova dva odevna predmeta je od velikog značaja za dobar izgled, pogotovo kada je reč o nekim formalnim događajima. To znači da, kad stavite crni kaiš, obavezno treba da obujete crne cipele. Tako je i sa ostalim bojama (braon, teget...).

2. Obucite se shodno prilici

Ako se radi o formalnom događaju koji zahteva crnu kravatu i odelo, onda to i obucite. Iako je današnja moda u neku ruku veoma opuštena, neke stvari su klasika i zahtevaju da se poštuju.

3. Boje prilagodite sezoni

Bele pantalone i plave cipele su odlične za leto, međutim, nisu za tamne, hladne i sive dane. Neki tamniji tonovi su mnogo prikladniji za ove jesenje dane.

Foto: Shutterstock

Oblačenje

4. Pazite na ravnotežu

Proporcija je važna prilikom oblačenja, gornja i donja polovina moraju da budu u ravnoteži. To znači da količina odeće koja pokriva gornji i donji deo tela mora da bude jednaka. Zato nema potrebe da nosite pantalone sa sakoom i jaknom, nego samo sa jednim od ova dva gornja dela.

5. Prsluk nikako sam

Ukoliko ne želite da izgledate kao konobar, nikad ne nosite sam prsluk. Ispod njega obucite košulju i preko obavezno sako. Boju birajte u skladu sa ostatkom garderobe.

6. Pazite kako zakopčavate dugmad

Ne kopčajte poslednje dugme na jakni ili džemperu. Ovo je jedno od najvažnijih pravila za svakog muškarca i vredi uvek i za sve prilike.

7. Ne stavljajte previše detalja

Ukrasni detalji su odlični, ali moderno odevanje ne trpi nekoliko njih istovremeno.

8. Ne nosite istovremeno tregere i kaiš

I tregeri i kaiš imaju funkciju da drže pantalone i zbog toga je besmisleno da se nose istovremeno.

9. Nikad ne nosite patike uz odelo

Iako je to postalo moda i mnogi vole da nose patike uz odelo, nemojte to da radite. Uparivanje sportske i odeće za formalne prilike nije dobra ideja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!

Nastavlja se Kurtijev fašistički teror. Kurtijeva fašistička policija je 20.5.2024. sa puškama i pancirima upala u ekspoziture Banke poštanske štedionice (BPŠ) u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, i opljačkala ih! Kukavica Kurti se plaši i Vučićeve senke, pa je Kurti sačekao da predsednik Vučić ode u SAD, i tek onda „uhapsio“ ekspoziture BPŠ. Fašista Kurti već godinama „hapsi“ i srpske apoteke i bakalnice.

21.05.2024

17:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija