• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.05.2022

11:47

KRASTAVAC I TIKVICE STAVLJATE U FRIŽIDER? Evo gde GREŠITE - sačuvajte namirnice od PROPADANJA

Ljubav

KRASTAVAC I TIKVICE STAVLJATE U FRIŽIDER? Evo gde GREŠITE - sačuvajte namirnice od PROPADANJA

Podeli vest

Da biste racionalno iskoristili namirnice koje kupujete na pijaci i u prodavnici, pročitajte nekoliko važnih saveta iskusnih domaćica

Na taj način ćete uštedeti i novac jer će vam svi proizvodi duže trajati.

Povrće poput krastavaca ili tikvica osušite ili dobro obrišite krpom pre nego što stavite u frižider jer vlaga koju sadrže ubrzava kvarenje.

Možete da ih čuvate u foliji ili u plastičnoj kesi iz koje ste prethodno istisnuli vazduh.

Paradajzu i pečurkama više odgovaraju kese od papira. Ako ste ih kupili u plastičnoj ambalaži, prebacite ih u papir jer tako neće ispuštati supstance koje podstiču kvarenje.

Celer ili brokoli duže će zadržati svežinu ako se zamotaju u samolepljivu foliju. Tako mogu da stoje u frižideru i do dve nedelje.

Foto: Shutterstock

Mesto za jaja

Izbegavajte da jaja stavljate u pregradu na vratima frižidera jer zbog čestog otvaranja temperatura postaje nestabilna.

Sveži kolači

Sitne kolače ili keksiće držite u plastičnoj posudici u frižideru s komadićem hleba koji će povući vlagu kad kolači počnu da je otpuštaju.

Uvelu salatu možete da "spasete" ako je potopite u posudu sa hladnom vodom, pa će na taj način zadržati svežinu.

Ukoliko je mladi luk počeo da se suši, operite ga, sitno iseckajte, ubacite u plastičnu kesu pa stavite u zamrzivač.

I sveže začinsko bilje možete iskoristiti pre nego što se osuši. Iseckajte ga i stavite u posudu za pravljenje kockica leda. Prelijte maslinovim uljem i zaledite pa iskoristite za kuvanje sosa, supa i variva.

Sir zamotajte u papir za pečenje, a maslacem premažite odrezanu stranu. Mekše sireve umotajte u aluminijumsku foliju, a brojni kuvari ga čuvaju u zatvorenim posudama s kockom šećera protiv buđi.

BONUS VIDEO:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija