• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/alternativazavas

26.06.2022

18:12

Borci PROTIV STARENJA! 3 lagane joga vežbe koje ZATEŽU VRAT i uklanjaju PODBRADAK!

Shutterstock

Ljubav

Borci PROTIV STARENJA! 3 lagane joga vežbe koje ZATEŽU VRAT i uklanjaju PODBRADAK!

Podeli vest

S godinama ste primetili da vam je koža na vratu izgubila čvrstoću i zategnutost, a zaradili ste i podbradak? Probajte ove lagane joga vežbe...

Već posle 30. godine na vratu počinju da se primećuju prvi znakovi starenja - koža postepeno gubi elastičnost i smanjuje se proizvodnja kolagena, dok podbradak može da nastane kao rezultat gena ili premasne prehrane, odnosno viška kilograma. I jedno i drugo može da bude posledica i pasivnog stila života, loše ishrane i naizmeničnog mršavljenja i debljanja, ali na sreću postoje jednostavne i efikasne joga vežbe koje će vam pomoći da vratite mladolik izgled.

Vežbe koje uključuju istezanje vrata možete praktikovati i za računarom. Važno je da ih izvodite polako i svesno jer je kičma u ovom delu posebno osetljiva, te nikada ne pravite nagle pokrete s vratom.

Vežba br. 1 – poljupci prema nebu

1. Udahnite i podignite bradu prema gore (osetite kako se vrat zateže), pogled usmerite prema gore, napućite usne pa pošaljite 20 poljubaca prema nebu.  

Foto: Shutterstock

Pošaljite poljubac, ali ka nebu

2. Vratite glavu u neutralan položaj. Ponovite vežbu 5-10 puta. Ova vežba je izvrsna za vrat i pomaže u uklanjanju podbratka.  

Vežba br. 2 – uvo prema ramenu

1. Polako pošaljite glavu u stranu i spustite desno uvo prema desnom ramenu. Pokušajte što više da približite uvo ka ramenu, ali pazite da ne osećate bol i preveliku napetost. Zatim polako vratite glavu na sredinu.

Foto: Shutterstock

Uvo prema ramenu

2. Polako spustite levo uvo prema levom ramenu. Opet, pokušajte što više da približite uvo ramenu. Zatim polako vratite glavu na sredinu.

3. Više puta ponovite ovu vežbu na jednu i na drugu stranu.

Vežba br. 3 – pogled preko ramena   

1. Stanite uspravno. Zatim isprepletite prste ruku iza leđa i pokušajte što više da ispružite ruke.

2. S izdahom polako okrenite glavu u desnu stranu i usmjerite pogled preko ramena koliko možete da okrenete glavu. Ostanite u ovom položaju 5-6 sekundi i dišite normalno.

Foto: pexels.com

Pogled preko ramena možete da izvedete i na ovaj način

3. S udahom vratite glavu na sredinu pa s izdahom polako okrenite glavu u levu stranu i usmerite pogled što više preko ramena, u zavisnosti od toga koliko možete da zarotirate vrat. Zadržite položaj tokom 5-6 sekundi i normalno dišite.

4. Polako vratite glavu na sredinu i vratite ruke u normalan položaj (otpustite isprepletene prste).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Macura: Baviću se poboljšanjem položaja žena, posebno onih van javnog života!
Politika

Macura: Baviću se poboljšanjem položaja žena, posebno onih van javnog života!

Ministarka bez portfelja zadužena za rodnu ravnopravnost Tatjana Macura izjavila je danas, dan nakon što je položila zakletvu u parlamentu kao član nove Vlade Srbije, da će se baviti poboljšanjem položaja žena, posebno onih koje nisu deo javnog života, kao i da očekuje dobar i kvalitetan dijalog sa Srpskom pravoslavnom crkvom kada je u pitanju Zakon o rodno senzitivnom jeziku.

03.05.2024

13:44

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!
potresno svedočenje

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!

Radica Vlahović, sestra ubijenog radnika obebeđenja i čuvara osnovaca u OŠ "Vladislav Ribnikar," Dragana Vlahovića (53), godinu dana posle tragedije, podelila je neopisivu bol i tugu koju oseća i danas kao prvog dana kada je do nje došla tragična vest da joj je brat stradao na radnom mestu koje je voleo i gde je bio voljen

03.05.2024

11:25

Sport

Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!
Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!

Od Linkolnove pobede na izborima, pa do danas svi američki predsednici bili su ili iz Republikanske ili iz Demokratske partije, a uspostavljena je dominacija ove dve stranke i u Kongresu. Formalno, postoje i druge koje mogu da učestvuju na izborima. Međutim, njihovi rezultati su zanemarljivi, navodi se u analizi Instituta za politiku i ekonomiju jugoistočen Evrope (IPESE)

03.05.2024

10:36

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!
napeto

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!

Rusko vojno osoblje ušlo je u četvrtak u vazdušnu bazu u Nigeru u kojoj su američke trupe, od kojih je vojna hunta Nigera zatražila da se povuku, a ministar odbrane SAD Lojd Ostin izjavio je da američki vojnici nisu u opasnosti i da su "ruske snage u posebnom kompleksu i nemaju pristup američkim snagama ili opremi".

03.05.2024

10:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija