• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.06.2022

21:25

VRATITE MEKOĆU PEŠKIRIMA! Iskusne domaćice su otkrile šta treba da uradite!

Ljubav

VRATITE MEKOĆU PEŠKIRIMA! Iskusne domaćice su otkrile šta treba da uradite!

Podeli vest

Malo toga je lepše od onog divnog osećaja kada se čisti, nakon tuširanja, obrišete mekanim peškirom. Nažalost, peškiri često postanu grubi i kruti, a razlog tome su greške u pranju koje pravimo

Iskusne domaćice otkrile su kako da vratimo mekoću peškirima.

Ako su vam peškiri grubi i kruti posle pranja, to je zbog nagomilanih proizvoda na vlaknima peškira. Oni prirodno imaju veliku moć apsorpcije, pa prilikom pranja ne budu dobro isprani, a to se dešava ako je veš mašina prepuna ili ste stavili previše deterdženta. On će se zadržati na vlaknima peškira, zbog čega više neće dobro upijati i biće grubi na dodir.

Foto: pexels.com

Ako su vam peškiri grubi i kruti posle pranja, to je zbog nagomilanih proizvoda na vlaknima peškira

Ali, nije sve izgubljeno jer se mekoća peškira vrlo jednostavno može vratiti.

Ubacite peškire u mašinu bez deterdženta. Dakle, ubacite ih normalno u bubanj, a umesto deterdženta sipajte dve šolje sirćeta. Sirće je prirodni čistač, tako da će skinuti sve proizvode sa vlakana peškira. Takođe, eliminisaće mirise, a dobro je i za mašinu.

Ako su peškiri mnogo kruti i tako je već neko vreme, možda će vam trebati još jedno pranje, gde ćete umesto deterdženta ubaciti šolju sode bikarbone i ponovo ih oprati.

Foto: pexels.com

Soda bikarbona prirodno je sredstvo za čišćenje, koje će ukloniti ostatke proizvoda na vlaknima peškira.

Još jedan savet je da pre nego što okačite peškire da se suše, da ih dobro protresete, kako bi se vlakna „otvorila“ i bolje osušila.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KAKO OČISTITI MAŠINU ZA SUDOVE? Uz ove trikove će trajati duže i neće se kvariti!
Ljubav

KAKO OČISTITI MAŠINU ZA SUDOVE? Uz ove trikove će trajati duže i neće se kvariti!

U teoriji, mašina za suđe bi sama trebalo da se čisti. Međutim, vremenom se ostaci hrane, masnoće, deterdženta i kamenca nakupe u filteru i unutrašnjosti mašine. A to može dovesti do neprijatnog mirisa u mašini, ali i ostaci mogu ostaviti fleke na posuđu. Drugim rečima, ako ne čistite mašinu, ona neće moći da dobro opere suđe i ne samo to – ostaci hrane mogu dovesti i do kvara aparata

29.06.2022

19:25

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija