• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

10.09.2022

19:45

DOKTORI SU MI REKLI DA SAM LENJA I POSLALI ME KUĆI! Devojka je osećala OVE SIMPTOME, pa otkrila da ima RAK TIROIDNE ŽLEZDE!

Instagram/courtneynettleton

Ljubav

DOKTORI SU MI REKLI DA SAM LENJA I POSLALI ME KUĆI! Devojka je osećala OVE SIMPTOME, pa otkrila da ima RAK TIROIDNE ŽLEZDE!

Podeli vest

Kortni Netlton je spavala oko 14 sati dnevno, osećala stalni umor, koji su doktori pripisivali lenjosti, sve dok joj se nije pojavila kvržica na vratu

Kada je Kortni Netlton počela da se oseća "nekontrolisano" umorno, znala je da nešto nije u redu.

U to vreme, tada 20-godišnjakinja je spavala oko 14 sati dnevno.

Ona je uradila rutinske testove kod svog lekara opšte prakse, koji su pokazali da je sve u normali i ona je tvrdila da su lekari njene simptome pripisali lenjosti.

Kako se njeno stanje nastavilo, primetila je veliku kvržicu na vratu i samo mesec dana nakon što je ovo otkrila - rečeno joj je da ima rak štitne žlezde.

To je retka vrsta bolesti koja utiče na štitnu žlezdu i najčešća je kod ljudi u 30-im godinama, pri čemu je veća verovatnoća da će je razviti žene, nego muškarci.

Ona sada prima dve vrste lečenja kako bi pobedila bolest i rekla je da je bila "tako skrhana i zabrinuta" kada joj je postavljena dijagnoza.

- Lekari su mi rekli da je to samo tinejdžerska lenjost. Rak štitaste žlezde je redak, međutim, znala sam duboko u sebi da nešto nije u redu, a to što su mi lekari rekli da je to samo tinejdžerska lenjost bilo je neverovatno frustrirajuće - rekla je ona.

U početku, Kortni je rekla da oseća umor, ali nakon što je otišla kod svog lekara opšte prakse, rekla je da je kasnije dobila otežano disanje, pa čak i navale vrućine, nestabilnost, ukočenost vrata, akne i neraspoloženje.

Dok ju je doktor uveravao da su to uobičajeni simptomi za ženu njenih godina, Kloi je znala da to nije normalno za nju.

- Svako poznaje svoje telo više od bilo koga drugog. Veoma je važno da verujete svom stomaku i sledite svoj instinkt – morate da se zauzmete za sebe kada znate da nešto nije u redu. Moji prijatelji su primetili malu kvržicu na mom vratu i to me je u kombinaciji sa simptomima nagnalo da zakažem pregled kod doktora sledećeg dana. Dobila sam hitan dvonedeljni uput za ultrazvuk, koji je potvrdio da imam tumor na štitnoj žlezdi. U februaru mi je uzeta biopsija tumora i dijagnostikovan mi je rak štitne žlezde, a doktori su mi rekli da brzo raste - kaže Kortni za thesun.com.

Kortni je morala da ukloni obe polovine štitne žlezde. Između operacija, lekari su joj rekli da više nema rak. Međutim, sreća je kratko trajala.

Kortni je osetila privremeno olakšanje, pre nego što joj je rečeno da joj se rak proširio na krvne sudove i da joj je potrebna hitna operacija i radioterapija.

- Bila sam tako uznemirena kada sam saznala da još uvek imam rak. Morala sam da kažem svojoj porodici i prijateljima da nisam izlečena i da imam još tretmana. Osećam se kao da su me doktori potpuno prevideli. Posle moje prve operacije, lekar me je nazvao i rekao mi da sam potpuno bez raka i da nemam o čemu da brinem. Moj konsultant me nazvao samo tri dana nakon toga, da mi kaže da su ćelije raka pronađene u limfnim kanalima i krvnim sudovima u mojoj štitnoj žlezdi i da će mi trebati dalja operacija i radiojod. Do sada sam imala dve operacije i jedan krug tretmana radioaktivnim jodom. Prva operacija mi je bila veoma loša i bila sam vezana za krevet, a radiojod me je učinio veoma slabom, i morala sam da budem izolovna u sobi, koja je bila zaista usamljena. Saznaću rezultate za otprilike šest nedelja, da vidim da li je ovo bilo uspešno ili ne - zaključuje Kortni.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija