• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.12.2022

18:57

KAKO PREŽIVETI PRVE PRAZNIKE SA BRAČNIM PARTNEROM? Važno je da se oslobodite STRESA!

Shutterstock

Ljubav

KAKO PREŽIVETI PRVE PRAZNIKE SA BRAČNIM PARTNEROM? Važno je da se oslobodite STRESA!

Podeli vest

Sada kada ste vezali čvor, imate čitavu novu familiju koju ćete uključiti u proslavu praznika. Iako ovo može biti neodoljivo, ne bi trebalo da dozvolite da stres kada vidite sve svoje voljene na okupu ubije vašu prazničnu atmosferu

Evo kako da preživite svoj prvi odmor kao bračni par.

Foto: Shutterstock

Par

Počnite sa planom

Ako vi i vaš partner godinama provodite praznike zajedno, najverovatnije već imate plan, ali ako nemate, vreme je da ga sastavite. Verovatno ste navikli da posebne dane provodite sa svojom porodicom, ali sada kada ste dobili novo okruženje, možda ćete morati da napravite neke kompromise. Sedite sa svojim partnerom i odlučite koje praznike biste želeli da provedete sa svojim rođacima, a koje sa njihovim. Uvek možete menjati iz godine u godinu, ili, ako vaše porodice žive blizu jedna drugoj, videti ih obe u istom danu.

Pripremite se da pružite ruku pomoći

Osim ako ste vi i vaš suprug domaćini praznične večere (u tom slučaju ćete vi obavljati najveći deo posla), trebalo bi da nađete neki način da se uključite. Ponudite da donesete jelo, napravite listu pesama, pomozite da ukrasite mesto ili postavite sto za obrok. Bilo koji način na koji pružite ruku biće veoma cenjeni od strane vaše familije.

Ne pretvarajte to u takmičenje

Znajte da svaka porodica ima svoje praznične tradicije i da niko nije 'bolji' od ostalih. Zapamtite, cilj ovde nije da se vi i vaš supružnik takmičite, već da uživate u druženju sa svojim voljenima. Nije važno čiji tata bolje pravi salatu ili čiji je brat urnebesniji. Ključno je da se fokusirate na zabavu, a ne na takmičenje.

Foto: pexels.com

Porodica

Dobrodošli u nove tradicije

Kao što je već pomenuto, vaša nova familija verovatno neće raditi stvari baš onako kako vaša porodica radi, i to je u redu (na kraju krajeva, raznolikost je pozitivna stvar). Umesto da se podsmevate ideji o božićnom pečenju, uskaladite se i zabavite se. Ko zna, možda ćete na kraju toliko zavoleti njihove tradicije da ćete ih jednog dana preneti svojoj deci.

Odvojite vreme da udahnete

Praznici mogu biti psihički, fizički i emocionalno iscrpljujući, tako da ne zaboravite da odvojite malo vremena za sebe tokom svog prvog odmora kao bračni par. Ako počnete da se osećate preopterećeno, dajte sebi oduška ili ispunite neke obeveze. Definitivno ne želite da pucate na svoje nove svekrve (ili sopstvenu porodicu) zbog nečeg glupog.

Foto: Shutterstock

Slavlje

Obratite se svojim rođacima

Ako provodite odmor sa svojom novom familijom umesto sa svojim rođacima, poželećete da kontaktirate svoju porodicu i pošaljete im najbolje želje izdaleka. Podsetite ih da ćete, iako ste tužni što niste mogli biti tamo, uskoro proslaviti sa njima.

Ne brinite zbog neravnina na putu

Ako vaš prvi odmor kao bračni par ne prođe bez problema, nemojte se stresati. Imaćete mnogo događaja u budućnosti da to nadoknadite. Zapamtite sve što je bilo dobro i budite sigurni da će sledeće godine biti bolje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija