• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.03.2023

17:00

DA LI STE IMALI 7 INTIMNIH PARTNERA OD 18. DO 24. GODINE? Evo da li je to previše!

Shutterstock

Ljubav

DA LI STE IMALI 7 INTIMNIH PARTNERA OD 18. DO 24. GODINE? Evo da li je to previše!

Podeli vest

Ne postoji tačna brojka ili norma koja bi odgovorila na pitanje koliko intimnih partnera je "normalno" imati u životu.

Uprkos tome što se pojam "normalnosti" može različito interpretirati, postoji nekoliko studija koje pokušavaju da utvrde koliko seksualnih partnera ljudi obično imaju tokom života.

Foto: Shutterstock

Prema istraživanju Nacionalne ankete o seksualnom zdravlju i ponašanju (National Survey of Sexual Health and Behavior) koje je sprovedeno u SAD-u, prosečan broj seksualnih partnera tokom života varira u zavisnosti od starosne dobi. Na primer, prosečan broj seksualnih partnera za osobe u dobi od 18 do 24 godine bio je 7, a za osobe u dobi od 25 do 59 godina, taj broj se povećao na 8.

Međutim, broj seksualnih partnera nije jedini faktor koji utiče na seksualno zdravlje i dobrobit pojedinca. Mnogo je važnije da svaka osoba ima zdrave i sigurne seksualne odnose koji odgovaraju njihovim potrebama i željama, bez obzira na to koliko partnera su imali u prošlosti. Stoga, umesto da se fokusirate na broj seksualnih partnera, možda bi bilo bolje razmotriti važnost otvorenog i iskrenog komuniciranja, poštovanja i poštovanja sopstvenih granica i granica drugih ljudi, kao i pridržavanja sigurnih seksualnih praksi.

Foto: Shutterstock

Takođe, važno je napomenuti da se broj seksualnih partnera može značajno razlikovati u različitim kulturama, religijama i društvenim kontekstima. Na primer, neke kulture se više fokusiraju na monogamiju i vernost, dok se druge smatraju manje konzervativnim u pogledu seksualnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Naomi Samuel

pre 1 godinu

Moje ime je Naomi Samuel, želim podijeliti dobre vijesti o svom životu sa svima i onima koji trebaju pomoć u braku/vezi. Patila sam šest godina, muž me ostavio i pošao za drugom ženom samo zato što me njegova obitelj nije voljela, i zato što mu nisam mogla dati dijete, plakala sam mjesecima jer se muž razveo od mene. Na internetu sam tražio nekoga tko bi mi mogao pomoći. Upoznao sam toliko mađioničara, svi su prikupljali novac, a da mi nisu pomogli, ali 4. siječnja 2023. vidio sam internetsku donaciju dobrog mađioničara po imenu Dr. Apata. Odlučila sam mu se obratiti kada sam ga kontaktirala, rekao mi je da je moj problem riješen jer sam ga kontaktirala, rekla sam mu sve svoje probleme i obećao mi je pomoći da vratim muža. Dr apata me uputio i pokazao mi što da radim tako da slijedim sve upute i radim ono što je tražio od mene nakon tri dana rekao mi je da će me muž nazvati prije nego što zaspim taj dan i ispričati se. Kad mi je sve ispričao, nazvao me suprug i zamolio me da mu se vratim nakon godinu dana razvoda. Danas dijelim ovu poruku jer želim da svijet zna i da je to dobar posao, a također sam jako sretna što sam trudna i za one od vas kojima je potrebna pomoć, problemi na poslu ili napredovanje kontaktirajte dr. apata danas i riješite svoj problem evo e-pošte: drapata4@gmail.com Ili WhatsApp / Viber s njegovim brojem telefona: (+66 81 302 8552), obećavam ti da će tvoj problem biti riješen

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15