• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

08.06.2023

09:32

OVA STVAR JE BESPLATNA, a smanjuje stres, jača bliskost i poverenje i veoma je VAŽNA u svakoj vezi

Ljubav

OVA STVAR JE BESPLATNA, a smanjuje stres, jača bliskost i poverenje i veoma je VAŽNA u svakoj vezi

Podeli vest

Ekspert za veze Slađana Trikić ističe da su dodiri veoma važni za naše zdravlje, ali i vezu.

Jedna od najvažnijih stvari, kako po zdravlje, tako i po partnerski odnos jeste bez sumnje - dodir

Slađana Trikić, transformacioni kouč, specijalizovana za partnerske odnose, objašnjava kako on može uticati na nas:

- Fizički dodir, kao što je zagrljaj, maženje i tako dalje, zaista predstavlja jedan jako važan aspekt partnerskog odnosa i to iz više razloga.

Pre svega, dodir oslobađa hormon oksitocin, koji ustvari utiče na tu našu duboku emocionalnu povezanost i samim tim na jačanje tako te bliskosti, poverenja i na jačanje ljubavi između partnera - navodi Slađana i dodaje:

Foto: Pixabay

dodirivanje

- Zatim, dodir utiče sa druge strane na smanjenje kortizola, koji ustvari predstavlja hormon stresa i samim tim, kako smanjujemo kortizol i kako utičemo na smanjenje stresa, to je definitivno benefit za nas i naše zdravlje. 

Još jedna stvar, zbog koje je važno dodirivati se, jeste ta što dodir predstavlja još jedan način komunikacije sa partnerom, s obzirom na to da mi kroz dodir šaljemo poruku svom partneru siguran si pored mene, volim te, želim te, podržavam te, stalo mi je do tebe i tako dalje. Znači, nije potrebno čak da izgovorimo nijednu jedinu reč, dovoljan je samo dodir - zaključuje Slađana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija