• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

23.07.2023

09:15

Ekspert savetuje: 3 stvari koje nikako ne bi trebalo da radite u partnerskom odnosu

Shutterstock

Ljubav

Ekspert savetuje: 3 stvari koje nikako ne bi trebalo da radite u partnerskom odnosu

Podeli vest

Specijalista za partnerske odnose Slađana Trikić ističe da ne treba započinjati svađu zbog ostavljanja čarapa ili ne spuštanja daske za wc šolju.

Kada se radi o partnerskim odnosima, svaki je specifičan na svoj način. Međutim, postoje neke stvari koje mnoge žene rade, koje su se takoreći ustalile u nekim vezama, a koje zapravo samo dovode do svađe i razdora. 

Transformacioni kouč, specijalista za partnerske odnose, Slađana Trikić, otkriva 3 stvari koje nikako ne bi trebalo da radite u partnerskom odnosu:

1. Ne započinji nepotrebne svađe zbog nebitnih stvari.

Da, ovde spada slučaj kada on ostavlja čarape u dnevnoj sobi ili ne spušta dasku za wc šolju ili bilo koja životno nebitna stvar.

Na primer, ti si upravo oprala sudove i sve si lepo počistila i on ti donosi još jednu prljavu čašu koja je stajala pored kompjutera. I ti odlepiš i počneš da vičeš na njega. Imala si naporan dan, umorna si i svega ti je dosta i još sad i ova jedna čaša.

Ali, zastani i razmisli - da li je zaista to vredno svađe. Seti se šta je sve dobro što on radi - zarađuje, plaća račune, brine o tebi i deci...

Foto: Freepik

svađa

2. Ne tretiraj ga kao da je dete, posebno ukoliko ste u nekom društvu.

Nažalost, ovo je nešto što žene često rade.

Na primer - kada on nešto priča ti prevrćeš očima, ispravljaš ga, hoćeš da ispričaš umesto njega, govoriš da on nije u pravu...

Na taj način ga ponižavaš pred drugima i pokazuješ mu da ga ne poštuješ.

3. Nikada nemoj da govoriš muškarcu šta da uradi - jednostavno pitaj i traži.

Ako mu ti sama kažeš šta on treba da uradi i kako, to će učiniti da se on oseća slabo, nemoćno i bespotrebno.

Umesto da mu kažeš "Izbaci đubre i idi u prodavnicu da kupiš mleko", jednostavno ga pitaj "Hoćeš da izbaciš đubre...?"

- Probajte, ovo provereno radi - zaključuje Slađana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija