• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.10.2023

23:20

(TEST) Pre nego što se vratite bivšem postavite sebi ovih 10 pitanja!

Freepik.com

Ljubav

(TEST) Pre nego što se vratite bivšem postavite sebi ovih 10 pitanja!

Podeli vest

Da su bili dobri, ne bi bili bivši, poznata je izreka koju izgovaraju svi koji su stavili tačku na vezu i odnos s bivšim partnerima. Međutim, ponekad ne možemo da odolimo, a da se ne zapitamo da li smo doneli pravu odluku i da ne padnemo u iskušenje da im damo novu šansu.

Ponekad je ljubav jača od svih nepisanih pravila koja je društvo nametnulo, pa ste odlučili da oprostite bivšem partneru, pružite drugu šansu, da pokušate još jednom iako ste bili povređeni, jer možda će ovog puta biti bolje. Ako znate šta želite i šta osećate, ne treba da se držite pravila i niko ne bi trebalo da vas sputava. Osim ako su razlozi toliko jaki da biste ponovo mogli da budete povređeni.

Ako još uvek osećate obostranu hemiju, znači da vaša priča nije završena. Iskrenost, otvorenost i sposobnost da sami sebi priznate istinu, glavne su vrednosti koje mogu da obećaju zaista srećan kraj.

Foto: Shutterstock

Prvo se podsetite zbog čega ste rasksinuli

Kako biste bili sigurni da ste doneli odluku koja je dobra za oboje, potrebno je da odgovorite na deset pitanja koja su psiholozi sastavili kako bi pomogli osobama u ovakvoj situaciji, piše Zadovoljna.

Rekonstrukcija - da ili ne? 

1. Koji su razlozi zbog kojih smo raskinuli?

2. Šta se od tada promenilo kod mene, a šta kod partnera?

3. Kako se trenutno osećam u svom životu – proizlazi li želja za rekonstrukcijom veze iz mog ličnog nezadovoljstva ili usamljenosti?

4. Da li je njegova inicijativa za obnavljanjem veze povezana s trenutnom životnom situacijom? Primera radi, da li je upravo raskinuo s bivšom?

Foto: Freepick

Da li ste jedno drugom oprostili?

5. Mogu li da tolerišem njegove osobine koje su mi ranije smetale?

6. Mogu li ponovo proživeti prekid odnosa s tom osobom?

7. Da li smo oboje spremni da razgovaramo o razlozima raskida iz prošlosti?

8. Da li smo jedno drugom oprostili?

9. Gledajući pet godina unapred – da li ću s tom osobom biti srećnija nego što sam sad?

10. Delimo li slične vrednosti i stavove, odnosno – da li ćemo moći da tolerišemo međusobne različitosti?

Nema tačnih odgovora na ova pitanja. Ona služe da vas podstaknu da malo bolje razmislite kuda vodi odluka da obnovite vašu vezu. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija