• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

18.10.2023

12:30

Posle silovanja ostala trudna! Godinama lagala sina da mu je sestra, a danas je ambasadorka borbe za ženska prava (FOTO)

profimedia

Ljubav

Posle silovanja ostala trudna! Godinama lagala sina da mu je sestra, a danas je ambasadorka borbe za ženska prava (FOTO)

Podeli vest

Jedna od najlepših žena sveta i slavna glumica, Klaudija Kardinale, rođena je 15. aprila 1938. godine.

Rodila se u Tunisu kao Klaudija Džozefin Rouz Kardinale, a inače je italijanskog porekla. Iako se školovala za učiteljicu, sudbina je Klaudiju odvela na put glume.

Žena neverovatne lepote

Zahvaljujući svojoj neverovatnoj lepoti, sa 17 godina je pobedila na takmičenju za "Najlepšu Italijanku u Tunisu", a kao nagradu je dobila putovanje u zemlju svojih predaka.

Tamo je upoznaju reditelji koji su odmah u njoj videli talenat za glumu i od tada počinje njena filmska karijera.

Sa samo 19 godine, Klaudija potpisuje svoj prvi ugovor, a nakon uloge u filmu "Pink Panter" iz 1963. godine, privlači veliku pažnju filmskih producenata iz Amerike i Velike Britanije. Zatim su usledili filmovi "Roko i njegova braća", "Devojka sa koferom", "Leopard", "Kartuš" i "Osam i po".

Foto: profimedia

 

 

Poput mnogih i ona je htela da ostvari "američki san", a jedna od njenih zapaženijih uloga u Holivudu je bila u filmu "Bilo jednom na Divljem zapadu" Serđa Leonea.

Tokom svog angažovanja u Holivudu, kada je shvatila da stalno dobija iste uloge, Klaudija je odlučila da se posveti pozorištu. Razočarana u američko tržište i ponudama koje je ono nudilo, glumica se vratila u Evropu, gde je potom najviše snimala za francusku i italijansku filmsku industriju.

Ostala trudna nakon silovanja

Ono što je nažalost, zauvek obeležilo njen život jeste silovanje nakon kog je ostala u drugom stanju. Nepoznati Francuz je Klaudiju silovao, a glumica nije želela da abortira, a nije ni želela da zapostavi karijeru.

Kolege sa posla su je savetovali da ne saopštava da je trudna, a u sedmom mesecu kada više nije mogla da krije stomak, njen mentor, Frank Kristaldi ju je poslao u London.

Foto: profimedia

 

 

Tamo je rodila sina Patrika, kojeg su odgajali njeni roditelji, a dete je sve do osme godine mislilo da mu je Klaudija sestra.

U međuvremenu se između glumice i njenog mentora rodila ljubav, te se za Franka Kristaldija udala u Atlanti 1966. godine i on je usvojio njenog sina. Ipak, razvod je usledio 1975. godine.

Naime, glumica je napustila supruga zbog Paskala Skvitijerija za kog se i udala iste godine kada se razvela od Franka. Sa njim je u braku bila sve do njegove smrti 2017. godine, a dobili su i ćerku Klaudiju.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Glumom se aktivno bavila sve do 2010. godine, a tada je odlučila da malo uspori i posveti se privatnom životu. Ipak, poslednji put se na filmskom platnu pojavila 2020. godine u Netfliksovom ostvarenju "Rouge City".

Klaudija je 2011. godine proglašena jednom od 50 najlepših žena u čitavoj filmskoj industriji, a veliki deo svog života posvetila je borbi za ženska prava. Tako je od 2000. godine i Uneskov ambasador dobre volje za odbranu ženskih prava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija