• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.02.2024

23:20

Eksplozivno zadovoljstvo i u zlatnim godinama! Najbolje poze za +60

Shutterstock

Ljubav

Eksplozivno zadovoljstvo i u zlatnim godinama! Najbolje poze za +60

Podeli vest

Seks ne mora da bude usredsređen na penetraciju da bi pružio zadovoljstvo. Za mnoge starije ljude više se radi o deljenju intimnosti, naklonosti i emocionalnog užitka.

Kako starite, ponekad je teško uživati u istim seksualnim aktivnostima na koje ste navikli od mladosti. Zato treba da pronađete položaje koji seksualni čin čine prijatnijim, kaže Lorens Sigel, klinički seksolog i edukator o seksualnosti.

- Ako je seks bolan ili neprijatan, to dovodi do razočaranja i izbegavanja, a na kraju i umanjuje kvalitet života - dodao je on.

Stručnjaci za seksualnost preporučuju sledeće poze za osobe starije od 60 godina.

Modifikovana misionarska poza

- U klasičnom misionarskom položaju, partnerka leži pravo na leđima, dok je partner iznad nje i okrenuti su jedno prema drugom. U modifikovanoj verziji misionarske poze, žena leži na leđima sa podignutim nogama i stavlja jastuk ispod donjeg dela leđa. Odlična je opcija ako standardni misionarski položaj vrši preveliki pritisak na kukove ili leđa muškarca - kaže seksualni terapeut Džesi Kan iz Centra za rodnu i seksualnu terapiju u Njujorku.

Ako su na krevetu, muškarac tada staje na ivicu kreveta. To ženi daje dodatnu podršku, dok muškarac može da koristi više delova tela za snagu, umesto uglavnom kukova, objasnio je on.

Izmenjena poza 69

To je poza kada dva partnera istovremeno daju i primaju oralni seks. Tradicionalno, ova poza se izvodi sa jednim partnerom koji leži na leđima, a drugim na vrhu i opkoljava lice svog partnera. Ali to možete da uradite i ležeći na boku, okrenuti jedno prema drugom.

Foto: Shutterstock

Bočna poza 69 smanjuje stres na zglobove

- Bočna poza 69 smanjuje stres na zglobove - kaže Kan.

Ležeći udarac

U ovoj pozi žena leži na stomaku sa jastukom ispod kukova, a muškarac prilazi s leđa.

- Ova pozicija omogućava ženi da kontroliše dubinu i ugao prodiranja. Takođe, olakšava stimulaciju G tačke - objašnjava Lorens Sigel.

Poza psa

Dogi stil se preporučuje osobama sa smanjenom pokretljivošću i bolovima u kukovima, ali imajte na umu da ova poza možda nije tako udobna za ljude sa određenim vrstama bolova u leđima, objasnio je Kan.

Foto: Shutterstock

Podrška jastuka je uvek dobrodošla

- Za dodatnu podršku, žena može da pokuša da stavi jastuk ispod karličnog područja. U ovom položaju možete se igrati i položajem nogu, kao što su raširene noge ili zatvorene noge, u zavisnosti od fizičkih potreba svake osobe – objasnio je on.

Kašika

To je veoma intimna poza u kojoj oba partnera leže na boku, jedan okrenut prednjim delom tela prema zadnjem delu drugog. Kako su priljubljeni od glave do pete, ovo je položaj koji simbolizuje bliskost i ljubav. Siegel kaže da je prednost ove poze mogućnost istraživanja različitih vrsta stimulacije bez mnogo fizičkog napora.

Foto: Shutterstock

Spori seks bez puno fizičkog napora

Odlična je ako ste oboje zainteresovani za spori seks bez puno fizičkog napora, a zadovoljstvo je moguće čak i bez penetracije.

- Možete jednostavno da stavite penis između ženinih butina, ako ne želite pun odnos. Ovo može da bude od pomoći osobama sa ograničenom pokretljivošću, bolovima u kolenima ili leđima ili slabostima u gornjem delu tela - objasnio je Lorens Sigel, a prenosi huffpost.com.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17