• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.03.2024

15:40

Žene sa ovom dužinom kose češće imaju seks - Šok rezultati istraživanja!

Shutterstock

Ljubav

Žene sa ovom dužinom kose češće imaju seks - Šok rezultati istraživanja!

Podeli vest

Istraživanje je otkrilo iznenađujuću vezu između dužine ženske kose i ljubavnog života.

Istraživači sa Univerziteta "Jonsei" u Južnoj Koreji kažu da udate žene sa dugom, visokokvalitetnom kosom češće imaju seks od dama sa kraćom kosom.

Istraživački tim sugeriše da duga kosa može povećati percepciju muževa o privlačnosti njihovih žena i pojačati njihovu seksualnu želju prema njima.

Međutim, kada su muškarci u pitanju, to nije slučaj – dužina muške kose ne utiče na učestalost seksa.

Kosa izraz ženstvenosti

Prethodne studije su sugerisale da je ženska kosa simboličan izraz ženstvenosti.

Foto: Shuterstock

 

 

Na primer, Botičelijeva poznata slika, "Rođenje Venere", prikazuje boginju ljubavi i lepote kako ima dugu kosu, kako leprša na vetru.

Međutim, do sada se malo istraživanja fokusiralo na to kako kosa utiče na romantične veze.

 - Bez studija koje bi istraživale vezu između ženske kose i seksualne učestalosti ili želje, ostaje nepoznato da li kosa žena može uticati na njihov seksualni život - naveo je tim, predvođen Jeong Eun Čeonom, u svojoj studiji, objavljenoj u Evolutionary Psychology.

Povezanost između kose i seksualnosti

Da bi odgovorio na ovo pitanje, istraživački tim je regrutovao 204 bračna para iz Južne Koreje.

Parovi su ispitani o kvalitetu kose, dužini kose, privlačnosti, seksualnoj želji, seksualnoj učestalosti, percipiranoj privrženosti partnera, zadovoljstvu vezom i o seksualnom zadovoljstvu.

Rezultati su otkrili značajnu korelaciju između kvaliteta kose žene i seksualne učestalosti.

Foto: Shutterstock

 

 

 - Muškarci su smatrali da su žene sa dužom kosom privlačnije, što je posledično dovelo do pojačane seksualne želje kod muškaraca - objasnio je tim.

 - Ova pojačana seksualna želja je ponovo povezana sa većom verovatnoćom češćih seksualnih odnosa - dodao je istraživački tim.

Na osnovu nalaza, istraživači ohrabruju žene da ulažu u negu kose ako žele da poboljšaju svoj seksualni život.

 - Naša studija implicira da investicija žena u negu kose može da ukaže na značaj kose u privlačenju i održavanju romantičnih partnera - dodao je još istraživački tim.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija