• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.06.2023

23:20

ISPROBAJTE MASKE OD MEDA Ten će vam zablistati odmah

Shutterstock

Moda i lepota

ISPROBAJTE MASKE OD MEDA Ten će vam zablistati odmah

Podeli vest

Med je efikasan u nezi kože, pa nije ni čudo što postoji mnogo efikasnih maski za negu lica.

Med je pun antioksidanata koji deluju kao moćni agensi protiv starenja i pomažu u borbi protiv bora. Kada se koristi direktno na koži, učiniće je mekom i svilenkastom.

Predlažemo da napravite masku za lice na bazi meda, te da otkrijete koja odgovara vašem tipu kože.

Maska za piling od meda i ovsene kaše

Ova maska od tri sastojka će nežno izmasirati vaše lice, uravnotežiti ten i učiniti kožu mekom i svežom.

Sastojci:

1/4 šolje zobi
2-3 kašike običnog jogurta
1 kašika meda

Izblendajte zob u blenderu. U manjoj činiji pomešajte zob i preostale sastojke. Nanesite na sveže oprano lice kružnim pokretima i ostavite 10-15 minuta.

Isperite toplom vodom i nanesite nežnu hidratantnu kremu. Masku možete koristiti jednom nedeljno.

Foto: Shutterstock

Pravljenje maske

Maska za lice od meda i banane

Ova maska dobra je za sjaj i omekšavanje kože umornog izgleda.

Sastojci:

1 kašičica sirovog meda
1 zrela banana (sa korom)
1 kašičica običnog punomasnog jogurta
1/4 kašičice kurkume
 

Pažljivo izrežite koru banane nožem, a zatim zgnječite koru i bananu viljuškom u maloj činiji. Dodajte preostale sastojke i mešajte dok ne dobijete gustu žutu pastu.

Nanesite tanak sloj maske na sveže očišćeno lice. Nakon što masku ostavite na koži oko 20 minuta, operite lice toplom vodom i nežno ga osušite.

Nanesite zatim laganu hidrantnu kremu na lice. Primetićete koliko je koža mekša. 

Foto: Shutterstock

Maska za lice

Hranljiva maska od meda i maslinovog ulja

Maslinovo ulje je fantastično za suvu kožu i sadrži niz antioksidanata, uključujući vitamin E. Kombinacija meda i maslinovog ulja učiniće da vaše lice zablista. 

Da biste pripremili ovu jednostavnu masku za lice, pomešajte jednake delove ulja i meda. Po želji dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja u masku.

Masku od meda i ulja ravnomerno nanesite na sveže oprano lice i ostavite da odstoji oko 20 minuta pre nego što je isperete toplom vodom.

Umirujuća maska od meda, avokada i lavande

Kombinacija sastojaka u ovoj maski odlično deluje na crvenu i iritiranu kožu.

Naime, masne kiseline koje se nalaze u kokosovom ulju i avokadu duboko hidriraju i umiruju kožu. 

Sastojci:

1 kašičica meda
1 kašičica kokosovog ulja
1/4 zrelog avokada
2 kapi ulja lavande

Najpre zgnječite avokado u maloj činiji i pomešajte ga sa preostalim sastojcima. Nanesite sloj maske na lice četkom za masku i ostavite da deluje oko 20 minuta. Isperite toplom vodom i divite se mekanoj i svilenkastoj koži.

 

Pročišćavajuća maska od meda i limuna

Ova jednostavna maska od dva sastojka učiniće vašu kožu čistom, osveženom i hidratizovanom.

Sastojci:

1/2 organskog limuna
1 kašika organskog sirovog meda

Iscedite pola limuna u činiju sa kašikom meda i dobro promešajte. Nanesite masku na lice prstima ili četkom za masku za lice.

Neka vaša koža upije sve hranljive materije iz maske 15-30 minuta, u zavisnosti od osetljivosti vaše kože. Isperite hladnom vodom i nanesite nežnu hidratantnu kremu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)
Live TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)

Predsednik Evropske inicijative za stabilnost (ESI) Gerald Knaus izjavio je da se neke članice Saveta Evrope, uključujući Nemačku i Francusku, spremaju da blokiraju glasanje o pristupanju tzv. Kosova u Savet Evrope u maju. Knaus dodaje da je ovo usledilo nakon kampanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uključujući lični apel predsedniku Francuske Emanuelu Makronu da ne dozvoli glasanje o prijemu tzv. Kosova, kao i opredeljenost Srbije da kupi 12 francuskih aviona "Rafal". Na ovu temu u "Info jutru" govorio je politikolog Ognjen Gogić.

06.05.2024

12:56

Pravi zločinci se slave, a srpske žrtve se ponižavaju! U Međunarodnoj zajednici, Srbi su jedini krivci za ratove u Hrvatskoj i  BiH! (VIDEO)
Live TV

Pravi zločinci se slave, a srpske žrtve se ponižavaju! U Međunarodnoj zajednici, Srbi su jedini krivci za ratove u Hrvatskoj i BiH! (VIDEO)

Već mnogo decenija nad srpskim narodom sprovode se zločini. Ipak, u Međunarodnoj zajednici, Srbi su predstavljeni kao zločinci i jednin krivci za ratove na Blakanu. Srpske žrtve se unižavaju, dok se veličaju hrvatski i muslimanski zločinci. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona.

06.05.2024

10:33

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija