• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.08.2023

22:00

Prirodni manikir! Napravite domaće maske za rast i jačanje noktiju

pexels.com

Moda i lepota

Prirodni manikir! Napravite domaće maske za rast i jačanje noktiju

Podeli vest

Sok od limuna je verovatno jedan od najboljih prirodnih proizvoda za negu oslabljenih noktiju. Sok ih jača i daje im zdrav sjaj.

Česta upotreba lakova i gelova za nokte može da ošteti ploču, pa je zato važno da im pružite potrebnu negu. Ne morate da trošite novac na odlazak kod manikira, već svoje nokte nahranite prirodnim maskama koje ćete napraviti od namirnica koje imate u kuhinji.

Foto: Shutterstock

Masku od pčelinjeg voska  primenjujte svake noći dve nedelje 

Maska od pčelinjeg voska

Potrebno vam je 25 g pčelinjeg voska, koji ćete otopiti na pari. Otopljenim voskom masirajte nokte kružnim pokretima. Druga opcija je masaža mešavinom voska, meda i prirodnog ulja. Pomešajte sve sastojke u jednakim proporcijama. Prvo otopite vosak i dodajte ulje, a kada se smesa malo ohladi dodajte med. Masku primenjujte svake noći i posle dve nedelje nokti će postati sjajni i jaki.

Maska od morske soli sa jodom

Rastvorite u čaši tople vode jednu kašiku morske soli, pa dodajte četiri kapi joda. Umočite vatu u smesu, pa utrljajte u nokte. Ovu masku bi trebalo da primenjujete nekoliko puta u toku dana i vaši nokti će postati jaki. Maska će takođe ubrzati njihov rast i eliminisati listanje noktiju.

Foto: Shutterstock

Med i limun su sjajni za oslabljene nokte 

Maska od soka limuna

Sok od limuna je verovatno jedan od najboljih prirodnih proizvoda za negu oslabljenih noktiju. Sok ih jača i daje im zdrav sjaj. Pomešajte sok od limuna sa medom u jednakim proporcijama i utrljajte na nokte. Posle 20 minuta je operite i namažite neku hidratantnu kremu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija