• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.06.2023

06:10

Ovo je jedan od najlepših gradova Afrike Poznat je i kao grad začina (VIDEO)

Shutterstock

Putovanja

Ovo je jedan od najlepših gradova Afrike Poznat je i kao grad začina (VIDEO)

Podeli vest

Marakeš je verovatno najpoznatiji grad u Maroku. Turisti ga obožavaju zbog posebne atmosfere i brojnih znamenitosti.

Marakeš nije glavni grad Maroka, ali je veoma popularna turistička destinacija. Grad ima nekoliko jedinstvenih i veoma posećenih znamenitosti.

Predstavljamo vam neke od njih:

Tajni vrt - prelepa gradska oaza

Vrt Le Jardin de Secret u centru grada projektovan je još početkom veka, ali je do 1934, potpuno propao. Ponovo je otvoren  2016. godine sa baštama koje je dizajnirao britanski pejzažni arhitekta Tom Stjuart Smit.

 

 

Vrt je podeljen na egzotičnu baštu i islamsku baštu i mesto je uzvišene lepote i mira.Ima prelepu krovnu terasu na kojoj može da se uživa uz čaj od mente i neki domaći kolač. 

Arapski kafić - Mesto za uživanje u koktelima

Ovaj bar posetiocima nudi ohlađeno vino, ambijentalnu muziku, udobne fotelje i dosta hladovine.

Ovde možete probati ledenu Margeritu, ili neki drugi koktel i posmtrati užurbani marokanski grad iz ptičje perspektive.

 

Muzej fotografije

Muzej se prostire na tri sprata kuće iz 17. veka. U muzeju Maison de la Photographie nalazi se velika arhiva.

Muzej koji čuva na hiljade originalnih fotografija snimljenih u Maroku između 1879. i 1960. godine.je pravo mesto za ljubitelje fotografije i istorije.

Moda i glamur - Muzej Iv Sen Loran

Francuski kreator je Marakeš posetio 1966. Tada je odlučio da u njemu napravi kuću. Narednih četrdeset godina je atmosfera Marakeša uticala na njegovu modu.

Danas ovaj grad ima Muzej Iv Sen Loran. U njemu se nalaze poznate Diorove kreacije. Pored ostalih izložen je njegov čuveni smoking, haljina Mondrijan i safari jakna.  

U jednom delu muzeja održavaju se izložbe marokanskih umetnika i dizajnera.

28.06.2023 11:20

 

 

 

 

 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31