• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.09.2023

16:20

Ovo su idealni evropski gradovi za jednodnevni izlet! U njima je uživanje zagarantovano (FOTO)

Shuterstock

Putovanja

Ovo su idealni evropski gradovi za jednodnevni izlet! U njima je uživanje zagarantovano (FOTO)

Podeli vest

Ovi gradovi nisu toliko poznati, ali ih svakako vredi posetiti, zbog atmosfere i mnogih interesantnih sadržaja.

Ako putujete Evropom i nađete se u blizini ovih gradova, svakako ih posetite.

Ščećin, Poljska

Sedmi po veličini grad u Poljskoj, zapravo je nepoznat ogromnoj većini putnika, jer je uvek u senci mnogo poznatijih Varšave, Krakova, Gdanjska... Nalazi se na granici sa Nemačkom, a divno je prošetati obalom reke i opustiti se u jednom od brojnih barova uz fino pivo ili votku.

Zbog blizine, često ga posećuju stanovnici Berlina, jer je autobusom potrebno samo dva sata, a jeftinije je mesto za odmor od nemačke prestonice.

Grad je nadaleko poznat po svojoj filharmoniji, pa ako već odlučite da idete, a uživate u delima starih majstora, obavezno posetite koncert.

Foto: Shuterstock

 

Vaduz, Lihtenštajn


Zemlja je toliko mala da čovek u boljem stanju može bukvalno da pređe preko nje za jedan dan. Međutim,  zemlja je bogata i ovde je lepo živeti, a njen glavni grad Vaduz, koji ima nešto više od 5.500 duša, potcenjen je dragulj za sve putnike koji traže alpski svet.

Možete da pešačite stazom Gruschaveg sa koje se pruža spektakularan pogled, a kada ogladnite, počastite se kraljevskim obrokom u restoranu Maree sa Michelin zvezdicom.

Foto: Shuterstock

 

Bijaric, Francuska


Ok, došli ste u Bilbao, uživali u baskijskoj kuhinji, videli divan muzej Gugehneim, ali ipak biste želeli da negde pobegnete. Pa, u Baskijskom zalivu, samo na francuskoj strani, leži grad Bijaric, do kojeg se može stići autobusom iz Bilbaa za manje od tri sata.

Dve stvari su ovde sigurne: surfovanje i ludi noćni život, pa ako uživate makar u jednoj od njih, nije loša ideja da se uputite u Bijaric.

S obzirom na to da se radi o gradu uz more, naravno da je moguće pojesti fina jela sa morskim plodovima, za koje treba otići u "Bistro Tokue Anglet". A ako se odlučite za život surfera, škola je mnogo i teško da ćete pogrešiti pri izboru.

Foto: Shuterstock

 

Bratislava, Slovačka


Iako glavni grad svoje zemlje, Bratislava nije posebno velika, iako ovde definitivno možete provesti više od jednog dana. Međutim, ako se nalazite u Beču, znajte da su ova dva grada nekada bila povezana tramvajem, s obzirom na to koliko su blizu.

Danas, međutim, možete doći vozom za manje od sat vremena. Pored svih istorijskih znamenitosti, ako ste u potrazi za odmorom i dobrim pićem, obavezno posetite vinograde i vinarije u okolini.

Iako nisu svetski poznata, slovačka vina su više nego dobra. A ako niste vinar, jasno vam je da i ovde teče dosta piva. "Modra Hviezda" se redovno pominje kao jedan od najboljih restorana u gradu.

Foto: Shuterstock

 

Kaseres, Španija


Ovaj grad je odličan primer mesta gde su se mešale sve moguće kulture. Grad su osnovali Rimljani, a danas je okružen zidinama Maora.

Stari grad je pod zaštitom Uneska, a hrana je ukusna, čemu u prilog govori i činjenica da je 2015. godine proglašen gastronomskom prestonicom Španije.

I pored svega ovoga, ovaj grad na zapadu zemlje u blizini portugalske strane još uvek nije pod naletom turista. Ono što vas neće razočarati je širok izbor tezgi na ulici, a ako želite mesto u restoranu, onaj po imenu "Havijer Martin" ima veoma dobar rejting.

Foto: Shuterstock

 

 

Foto:  

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)
Live TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)

Takozvano Kosovo postalo pridruženi član parlamentarne skupštine NATO-a. Mađarska jedina glasala protiv. Ruska vojska oslobodila je još dva mesta. Makron u Nemačkoj posle 24 godine. Ujedinjenje nacije upozoravaju: Gaza je pakao na zemlji. U emisiji "Rat uživo" na sve ove teme govorili su pukovnik Stevica Karapadžin, Aleksandar Lukić iz Instituta za političke studije, a uživo preko vajber uključenja javio se i novinar i narodni poslanik Milovan Drecun.

27.05.2024

19:57

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)
Live TV

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da je način na koji je Hrvatska kosponzorirala donošenje Rezolucije o Srebrenici bio protiv ustava. Po njegovim rečima, on bi u svakom slučaju ovu rezoluciju podržao, ali je to učinjeno njemu iza leđa. O donošenju sramne Rezolucije o Srebrenici u "Info danu" govorili su analitičar, prof. dr Stevica Deđanski i Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu. Uživo u program javio se Jugoslav Nikolić, predsednik stanara Nušićeve br. 6 u Beogradu gde je doživeo incident sa predstavnicima opozicije.

27.05.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!
Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!

"Međugeneracijska solidarnost kroz likovnu koloniju" u organizaciji Udruženja građana "Teofilos", pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, okupila je u Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male Pčelice" veliki broj ostvarenih umetnika ali i onih budućih, učenike kragujevačkih osnovnih škola i talentovanih korisnika Zavoda.

27.05.2024

19:07