• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.10.2023

18:00

Jedan od najlepših gradova Južne Amerike je svetska prestonica tanga i pravi magnet za turiste! (FOTO)

Shutterstock

Putovanja

Jedan od najlepših gradova Južne Amerike je svetska prestonica tanga i pravi magnet za turiste! (FOTO)

Podeli vest

Buenos Ajres se smatra jednim od najlepših gradova Južne Amerike. On je i najnaseljeniji i najbogatiji grad u tom delu sveta i veoma je privlačan za turiste.

Naziv Buenos Ajresa, glavnog grada Argentine u prevodu znači - dobar vazduh., a u njegovoj arhitekturi prisutni su mnogi uticaji. 

Foto: Shutterstock

 

 

Prelepa arhitektura

Među brojnim atrakcijama Buenos Ajresa izdvaja se "Plaza Mayo", glavni gradski trg koji je svedok mnogih događaja iz burne prošlosti grada. Dva značajna spomenika nalaze se na ovom trgu, koji je okružen mnogim velelepnim gradskim zdanjima.

Spomenik koji je posvećen generalu Manuelu Belgranu, koji je zaslužan za nastanak zastave Argentine, jedan je od njih.

Drugi je18 metara visoka piramida de Mayo. Podignuta je u spomen na revolucionare, koji su zaslužni za to što je zemlja stekla nezavisnost.

U neposrednoj blizini trga nalaze se i značajna zdanja, među kojima se posebno ističu zgrada Vlade, karakteristična po crvenkastoj boji i Metropolitenska katedrala. Ništa manje nisu značajne ni zgrade Nacionalne banke Argentine i zdanje u kome se danas nalazi Nacionalni muzej.

Foto: Shutterstock

 

 

Šarena četvrt

Zbog živopisne arhitekture, četvrt "La Boca" važi za najposećeniji deo grada. Ovaj deo turisti obožavaju i to sa razlogom. U prošlosti je ovaj deo bila luka i deo grada koji su naseljavali mnogi stranci, a posebno doseljenici iz Đenove.

Najinteresantniji deo ove gradske četvrti jeste "Kaminito", pešačka zona u kojoj se mogu videti mnoga interesantne zgrade različitih boja. Turisti se ovde mogu opustiti u nekom od brojnih interesantnih restorana ili kafića.

Ovde se mogu videti i mnogi ulični plesači tanga, a četvrt ima mnogo tango klubova. 

Foto: Shutterstock

 

 

Svetska prestonica tanga 

Buenos Ajres je poznat kao svetska prestonica tanga. Tango je nastao u ovom gradu krajem 19. veka kao novi izraz doseljenika koji su došli u Južnu Ameriku, u potrazi za novim životom.

Kombinacija različitih instrumenata, ritmova i plesnih pokreta stvorila je jedan od najcenjenijih muzičkih i plesnih stilova na svetu.

Zato većina turista koji dođu u Buenos Ajres ne želi da propusti tango. Ovaj ples se može videti na ulicama grada, ali i u klubovima i na pozorišnim daskama, u okviru mnogih tango predstava. 

Foto: Shutterstock

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija