• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.10.2023

09:17

Srpski turizam obara rekorde! Počinje glasanje za najprestižniju nagradu  - "Turistički cvet 2023"

Miljan Bosnić

Putovanja

Srpski turizam obara rekorde! Počinje glasanje za najprestižniju nagradu - "Turistički cvet 2023"

Podeli vest

Priprema, pozor, sad! Glasanje za najprestižniju nagradu u turizmu je počelo, a najviše priznanje u regionu "Turistički cvet" očekuje nekoga ko je na originalan način promovisao Srbiju ili uradio mnogo za turizam. Glasajte za najbolje do 8. novembra i pomozite žiriju da donese ispravnu odluku.

Bilo koja osoba koja je na originalan način na svom blogu podelila svoje iskustvo ili objavila fotografije sa putovanja, doprinela razvoju turizma ili osmislila akciju koja je unapredila turizam u Srbiji, ima šanse da dobije prestižnu nagradu "Tursitički cvet".

Glasanje se vrši na sajtu www.turistickicvet.rs. Posetioci sajta imaju pravo da odaberu po jednog kandidata za svaku od kategorija. Online glasanje traje od 25. oktobra do 7. novembra.

Najbolji će se takmičiti u ukupno 7 kategorija:

1. Turistička organizacija
2. Turistička manifestacija

3. Turistička agencija
4. Ugostiteljski objekat za smeštaj: Hotel/Ostali ugostiteljski objekti za smeštaj
5. Pravni subjekt za doprinos unapređivanju turističke ponude i promocije turizma

6. Influenser/Bloger
7. Elektronski ili štampani medij, za predstavljanje Srbije kao turističke destinacije

Vi ste od danas na potezu, a na satju www.turistickicvet.rs čekaju baš vaš glas!

Putovanja pružaju priliku za upoznavanje različitih kultura, tradicija, običaja i načina života. Ovo iskustvo otvara vrata razumevanju i toleranciji prema drugima, često menjajući način na koji gledate svet.

Ne postoji osoba koja ne voli putovanja, a najprestižnija nagrada "Turistički cvet" je prilika da veliki trud koji zaposleni u turističkoj privredi ulažu u turizam Srbije i predanost u radu na inovacijama, lokalitetima, ugostiteljstvu bude prepoznat i nagrađen.

Kako godine prolaze, srpski turizam sve više obara rekorde, a još jedan dokaz za to je i nagrada “Turistički cvet”, koja predstavlja najviše priznanje u regionu. 

Nagrada "Turistički cvet“ dodeljuje se još od 21. juna 1982. godine, sa prekidom od 1992. do 1994. godine, kada se Turistički savez Srbije transformisao u Turističku organizaciju Srbije.

Foto: Miljan Bosnić

 

 

Turistička organizacija Srbije će izabrati najangažovaniju turističku organizaciju koja je predana radu i ulaže u turizam Srbije. To je nagrada koja se tradicionalno dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, ali i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma.

Prirodne lepote Srbije, gostoljubivost njenih stanovnika, specijaliteti srpske kuhinje i raznovrsna zabava često su prve asocijacije koje stranci imaju kad se spomene Srbija. Jedan od ključnih gradova koji igra značajnu ulogu u razvoju turizma je Beograd, koji svake godine privlači veliki broj turista iz svih delova sveta.

Posebna pažnja posvećuje se seoskom turizmu, zbog prirodne lepote, autentičnog ambijenta i tradicionalnih običaja koji ostavljaju dubok utisak na posetioce.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija