• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.11.2023

19:00

Koje suvenire kupuju osobe kojima su putovanja profesija?

Shutterstock

Putovanja

Koje suvenire kupuju osobe kojima su putovanja profesija?

Podeli vest

Bez obzira da li kupujete za sebe ili tražite poklon za svoje voljene kod kuće, ogromna ponuda suvenira u turističkim prodavnicama može da izgleda neodoljivo, ali i neautentično.

Kupovina suvenira je velika stavka mnogih putnika i prirodno je da želite da ponesete kući posebnu uspomenu sa vašeg odmora kako biste obeležili iskustvo i možda poneli deo magije putovanja u svoj svakodnevni život, a svoje predloge za suvenire dali su oni kojima su putovanja i posao.

Bez obzira da li kupujete za sebe ili tražite poklon za svoje voljene kod kuće, ogromna ponuda suvenira u turističkim prodavnicama može izgledati neodoljivo, ali i neautentično. Da biste izbegli da ponesete nasumične sitnice, razmislite o pažljivijem pristupu i odabiru stvari koje nosite kući. Kako bi inspirisao vaš izbor, Hafington post je anketirao profesionalnce iz oblasti turizma koji su podelili šta oni najradije donose sa putovanja.

Odevni predmet

- Obično kupujem odeću kao suvenir kada putujem. Odeća je funkcionalna i praktična. I, pošto mogu da je nosim sve vreme, ona služi kao stalni podsetnik na putovanje, pomažući da sećanja i lekcije sa putovanja žive u mom umu čak i kada sam kod kuće - smatra Gabi Bekford, stručnjak za putovanja i osnivač turističke agencije.

Foto: Shutterstock

Praktično i korisno

Razglednica

- Uvek kupim razglednicu i na poleđini napišem svoja omiljena sećanja. Pokušavam da pronađem jednu ili dve koje baš oslikavaju putovanje koje sam završio. Bilo da je to fotografija mesta na koje sam otišla ili samo prelepa razglednica koja me podseća na odredište. To je zaista lep način da se osvrnem unazad i prisetim se malih stvari zbog kojih sam cenio svako putovanje - kaže Ester Susag, blogerka.

Lokalne namirnice

- Volim da idem u lokalne supermarkete i pijace na otvorenom i kupujem autentične začine, čokolade i vina. Kada sam posetio Grčku, zaljubio sam se u grčki med i kupio nekoliko tegli. U Španiji volim da kupujem konzervisane morske plodove poput dagnji i hobotnice. Takođe smatram da moji prijatelji više vole da dobiju hranu i piće nego šolju ili majicu - navodi Džesika van Dop DeJesus, osnivač i urednik magazina za putovanja.

Foto: Shutterstock

Začini su uvek dobar poklon

- Ako kupujem poklone za porodicu i prijatelje koji vole da jedu, obično idem u lokalnu prodavnicu da pronađem različite i jedinstvene artikle koje ne bismo mogli da nađemo kod kuće. Na primer, tokom mog poslednjeg putovanja u Francusku, kupio sam sve ukuse čipsa koje obično ne možete naći kod kuće - rekla je Kati Nastro, portparol službe za upozorenje na letovima.

Snežna kugla

- Uvek se trudim da skupim snežne kugle kada putujem. Imaju šarmantan način da obuhvate suštinu mesta koja posećujem, čineći savršene uspomene na moje avanture - navodi Eli Mičels, potpredsednik u firmi za rentiranje automobila.

Foto: Shutterstock

Šarmantne i neodoljive snežne kugle

Magnet

- Uvek kupujem magnete kada putujem. Tu spadaju koji simbolizuju države, gradove, nacionalne parkove. To je prilično jeftin suvenir i odličan je podsetnik na moje brojne odmore svaki put kada otvorim frižider. Iako sam kupio i šolje i čaše kao suvenire, magneti su po mom mišljenju mnogo bolji izbor - preporučuje Fil Dengler, suosnivač sajta posvećenog putovanjima.

Rukotvorine i nakit

- Ako je to suvenir za mene, pokušavam da kupim nakit iz lokalne prodavnice. Minđuše ili ogrlica se lako pakuju, a pronalaženje nečega od lokalnog zanatlije ne samo da čini komad posebnijim, već i doprinosi lokalnoj ekonomiji - kaže bloger Nastro.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15