• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.05.2024

10:34

Povedite računa! Nikako ne smete da zaspite pre poletanja aviona, ozbiljno ugrožavate zdravlje! (VIDEO)

Shutterstock

Putovanja

Povedite računa! Nikako ne smete da zaspite pre poletanja aviona, ozbiljno ugrožavate zdravlje! (VIDEO)

Podeli vest

Ako želite da znate kako nešto funkcioniše u avionu, pitajte stjuardesu. One već dovoljno dugo lete da znaju sve trikove i savete koji olakšavaju ovo iskustvo.

Stjuardesa Ale Pedroza objavila je na svom TikTok profilu video u kom je objasnila zašto nikad ne biste trebali da zaspite pre nego što avion poleti.

- Znam da putovanje može da bude iscrpljujuće i ponekad samo želite da sednete u avion i odmah zaspite. Dakle, ne samo da nije dobro za vaše uši da zaspite pre poletanja, nego treba da zapamtite  da su sigurnosne informacije jedna od najvažnijih faza leta. Želite da budete sigurni da ste potpuno svesni i potpuno budni u slučaju nužde ili u slučaju da morate da se evakuišete - objasnila je Ale.

 

@wonderfullyale What not to do on an airplane ✈️ #flightattendant #traveltips #flightattendanttips #traveldonts ♬ original sound - Ale

 

Spavanje dok avion uzleće može da vas učini ranjivim na barotraumu uva i nećete biti budni da se suprotstavite tome. Gutanje i zevanje tokom penjanja i spuštanja može da pomogne u rešavanju toga, prema klinici Mayo, ali ako ste se zaspali u svom sedištu, nećete moći sebi da pomognete.

Ale je takođe savetovala ljudima da ne piju svoj alkohol tokom vožnje avionom kao i da ne hodaju bez obuće po avionu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom
Politika

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ambasadorka Rumunije u Srbiji Silvija Davidoju saglasili su se danas da bi dobri politički odnosi dve zemlje trebalo da utiču i na poboljšanje ekonomskih odnosa odnosno bolju saobraćajnu povezanost čemu bi, kako su naveli, doprinela realizacija projekata pre svega u oblasti putne i železničke infrastrukture.

03.06.2024

17:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija