• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.02.2023

18:55

SOČIVO sa KOBASICAMA! Italijanski klasik za sva vremena!

Shutterstock

Recepti

SOČIVO sa KOBASICAMA! Italijanski klasik za sva vremena!

Podeli vest

Ovo je jedan od odličnih načina da uvedete sočivo u ishranu, a recept je preuzet iz knjige 'Najdželini recepti' slavne kuvarice Najdžele Loson... Uživajte!

Sastojci:

300 g zelenog sočiva

crni luk

maslinovo ulje

čen belog luka

8 kobasica (dimljene roštiljske)

trećina šolje belog vina

četvrtina šolje vode

maslinovo ulje

so (samo po potrebi)

biber

seckani peršun

Foto: Shutterstock

Sočivo sa kobasicama

Priprema:

Propržite u šerpi crni luk, dodajte sočivo i nalijte vode da ogrezene. Kuvajte na srednjoj temperaturi, biće potrebno taman toliko dok se ne isprže kobasice. U tiganju propržite na listiće iseckan beli luk i izvadite sa strane. U istoj masnoći propržite kobasice, oko pet minuta sa svake strane, vratite beli luk i dodajte mešavinu belog vina i vode. Poklopite i ostavite da se dinsta oko 15 minuta. Kobasice izvadite, a u sos od vina i belog luka sipajte oceđeno sočivo, promešajte, posolite ako je potrebno i dodajte biber. Vratite kobasice i pospite peršunom ili celerom.

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija