• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.07.2023

20:00

Budite kao profesionalac: 10 brzih trikova za seckanje i ljuštenje voća i povrća (VIDEO)

Shutterstock

Recepti

Budite kao profesionalac: 10 brzih trikova za seckanje i ljuštenje voća i povrća (VIDEO)

Podeli vest

Gordon Remzi tvrdi da pri sečenju crnog luka suze izaziva koren. Zato savetuje da se ukloni tek na kraju, jer će peckanje očiju biti kraće.

Ne morate da budete vrhunski kulinarski stručnjak da biste s lakoćom ljuštili i seckali voće i povrće. Svako ima svoj način ili tehniku, a mi vam donosimo deset trikova pomoću kojih na najbrži način možete da iseckate namirnice.

1. Čeri paradajz

Za ovaj trik su potrebna dva tanjira, nož i, naravno, čeri paradajz. Stavite paradajz na tanjir, pokrijte ih drugim tanjirom i samo jednim potezom isecite više čerija.

2. Patlidžan

Na snimku je prikazano nekoliko načina sečenja patlidžana - horizontalno i vertikalno i kako je najlakše iseći patlidžan na kockice.

3. Crni luk

Gordon Remzi tvrdi da pri sečenju crnog luka suze izaziva koren. Zato savetuje da se ukloni tek na kraju, jer će peckanje očiju biti kraće. Osim toga, pokazao je najbrži način da se luk isecka u nekoliko poteza.

4. Avokado

Najlakši način da isečete i ogulite avokado je da ga prvo isečete na polovine, a zatim na četvrtine, a zatim oljuštite kožu. Osim toga, otkrijte kako se avokado može oljuštiti kašikom.

5. Paprika

Verovatno ste se više puta 'mučili' sa seckanjem paprike dok niste otkrili najlakši način za vas. Donosimo i trik kako da isečete papriku, koji neće zahtevati previše truda, prenosi 24 sata.

6. Jagode

Sečenje jagoda nikada nije bilo lakše. Uklonite stabljiku slamkom i stavite je u sekač kuvanih jaja.

7. Kupus

Isecite ga na polovine, a zatim na četvrtine. Nakon toga možete ga podeliti na još nekoliko delova kako biste ga lakše seckali.

8. Limun

Evo najlakšeg načina da isečete limun. Odsecite vrhove limuna, zatim ga prepolovite, a onda ga je lako iseći.

9. Salata

Uklonite koren zelene salate i uklonite nekoliko listova. Nakon toga presecite je na pola, a zatim na četvrtine. Uzmite jednu četvrtinu, pritisnite rukom i iseckajte.

10. Krompir

U videu pogledajte nekoliko načina za sečenje krompira. Samo izaberite da li želite da ih isečete na kriške, trake, kocke ili nešto drugo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija