• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

23.10.2023

13:45

Recept za sočne breskvice! Napravite omiljenu slatku poslasticu i uživajte u slasnom ukusu

Shutterstock

Recepti

Recept za sočne breskvice! Napravite omiljenu slatku poslasticu i uživajte u slasnom ukusu

Podeli vest

Breskvice su svakako jedan od omiljenih kolača koje domaćice vole da spreme kada su neka slavlja u pitanju.

Breskvice su kolači koji zahtevaju dosta vremena i dobrog raspoloženja. Ko se odluči za ovu vrstu slatke poslastice moraće da se naoruža strpljenjem kako bi na kraju sve izgledalo lepo na oko i ukusno.
Ono što pre početka pravljenja ovih kolača morate da znate je da ne smeju biti mnogo velike, već veličine kao veće trešnje. 

Sastojci

2 jajeta

1 šolja za belu kafu masti

1 šolja šećera

1/2 šolje mleka

1 kesica praška za pecivo

4 šolje brašna

Nadev:

izdubljene mrvice

2 kašike džema od kajsije

1 kašika kakaoa

1 šolja šećera

malo ruma

malo mleka

Boje:

1 kesica crvene kolačarske boje

1 dl vode

po potrebi kristal šećer

Foto: Shutterstock

 

 

 

Priprema

1. Penasto umutiti mast, dodati šećer i sve dobro sjediniti. Staviti jaja, mleko, prašak za pecivo i uz dodavanje brašna smesiti testo.

2. Ostaviti ga 30 minuta u frižideru da vam ne bi pucalo po vrhu prilikom pečenja.

3. Od dobijenog testa otkidati loptice veličine po želji, napraviti kuglicu i ređati u nepodmazan pleh za pečenje.

4. Ispeći breskvice na temperaturi od 180 stepeni do blago rumene boje.

5. Dobro ih prohladiti i izdubiti manje rupe na svakoj loptici da se dobije masa kojom
se mogu filovati polutke.

Fil: 

Od dobijenih mrvica i dodatkom ostalih sastojaka napraviti kompaktnu masu. Mleka dodajte tek toliko da se dobije masa kojom se mogu filovati polutke. Filovati svaku rupu, spajati po dve polovine u breskvicu.

U vodi rastvoriti boju, pa umakati breskvice da se po vrhu svake polutke oboje. Prosušiti ih, pa ih uvaljati u kristal šećer.

Savet: Breskvice napraviti dan ranije, a što duže stoje sve su bolje, servirajte na lepu tacnu i uživajte u dezertu. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija