• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.12.2023

10:00

Fine mekane pletenice bolje nego iz pekare! Hrskavo pecivo kojem niko ne može da odoli (VIDEO)

bakina kuhinja

Recepti

Fine mekane pletenice bolje nego iz pekare! Hrskavo pecivo kojem niko ne može da odoli (VIDEO)

Podeli vest

Umesto da kupujete pecivo u pekari, napravite domaće pletenice koje će biti ukusnije nego one iz pekare.

Potrebno je:

29 gr kvasca
40 ml mlake vode
1 kašika šećera
2 pune kašike kisele pavlake
20 ml ulja
100 ml mleka
550 gr brašno

Foto: bakina kuhinja

 

 

Priprema:


Izmrviti kvasac u mlakoj vodi i dodati šećer. Kad zapeni sipati u vanglicu, dodati mleko, pavlaku i ulje. Dodavati brašno da  i zamesiti glatko testo srednje tvrdo. Pokriti da odmori 30 minuta na sobnoj temperaturi. 

Podeliti na dva dela  i oblikovati lopte i pokriti da odmori 5-6 minuta. Razviti na prouvaoginik. Premazati malo margarinom i iseti na trake 2 c.

Staviti   4 trake jednu  preko druge i  štapicem za rostilj  koji ste premazali margarinom. Pritisnuti  na sredinu do kraja pa izvući štapić, pa iseći nožem. 

Prstinama pritisnuti kraj jedan pa uviti  u pletenicu. Ređati u podmazan pleh i pokriti da odmara 10 minuta. Peći na 220 stepeni 35 minuta da porumeni.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija