• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.01.2024

18:00

Pilav sa piletinom zapečen u rerni! Top recept (VIDEO)

Shutterstock

Recepti

Pilav sa piletinom zapečen u rerni! Top recept (VIDEO)

Podeli vest

Ukoliko ne znate šta da spremite za ručak ovih dana, predlažemo vam starinski recept za pilav sa pilećim mesom i šargarepom. Uživajte!

Sastojci:

2 glavice crnog luka

3 bataka sa karabatkom

veća šolja pirinča (od 300 ml)

4 veće šargarepe

čen belog luka

suvi začin

so, biber

ulje

oko 800-900 ml vode

POGLEDAJTE VIDEO:

Priprema:

Iseckate crni luk na sitno i dinstate na ulju dok ne postane staklast. Dodaje batake koje ste odvojili od karabataka i posolite. Dinstajte na umerenoj temperaturi oko 10 minuta, pa dodajte šargarepu iseckanu na kockice, a potom i beli luk. Dinstajte još oko 15 minuta i začinite. Dodajte pirinač i vodu, te kuvajte dok se pirinač ne skuva kao rižoto, savetuje Kuvajte sa Stašom. Treba da bude kuvan i gust. Prebacite sve u tepsiju, meso stavite odozgo sa kožica bude na površini, pobiberite i stavite u rernu na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok ne porumeni.

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija