• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

14.03.2024

08:11

Provereni recept za pijani kolač! Spoj višanja, čokolade i rum za ozbiljne sladokusce

Shutterstock

Recepti

Provereni recept za pijani kolač! Spoj višanja, čokolade i rum za ozbiljne sladokusce

Podeli vest

Ako vam se jede nešto slatko, onda obavezno isprobajte recept za pijani kolač sa čokoladom i višnjama.

Nema ništa bolje od domaćih kolača, a danas postoji dosta recepata za njihovu jednostavnu pripremu. Kombinacija sastojaka je odlična, a nema ko ne voli rum, čokoladu i višnje. 

Sastojci:

3 jajeta 

150 g šećera

170 g brašna

2 kašike kakaoa

150 g čokolade za kuvanje 

150 g margarina

1 prašak za pecivo 

1 čašica ruma (čašica za rakiju)

250 g višanja

1 kesica pudinga od čokolade

kokosovo brašno

mlevena plazma

Foto: Shutterstock

 

Recept za pijani kolač sa višnjama:

Napravite testo 

Penasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte čokoladu koju ste istopili sa margarinom. Zatim u tu smesu dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, kakao, kao i pola čašice ruma koji ste razblažili sa pola čašice vode. Umutite testo, pa sipajte u nauljeni i brašnom posut kalup. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta. 

Napravite fil 

U šerpu sipajte 200 ml vode i šećer, pa kuvajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi, a onda dodajte višnje. Za to vreme u posudi pomešajte puding od čokolade sa 100 ml vode i dobro promešajte da ne ostanu grudvice. Kada smesa sa višnjama proključa dodajte puding i dobro promešajte. Kuvajte dok se fil ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta, pa sipajte pola čašice ruma koji ste razblažili sa pola čašice vode. Sve lepo sjedinite. 

Foto: Shutterstock

 

Premažite fil preko kore

Preko kore premažite fil sa višnjama i pudingom, a onda stavite u frižider da se malo stegne. U posudi pomešajte kokosovo brašno i plazmu, pa dekorišite kolač.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija