• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.02.2015

12:11

DANAS JE DAN PALAČINKI! Odolite im, ako možete...

Zanimljivosti

DANAS JE DAN PALAČINKI! Odolite im, ako možete...

Podeli vest

Kako drugačije da proslavite praznik nego konzumiranjem palačinki. Običaj se proslavlja svuda u Evropi, a u Španiji, Portugalu i Italiji se čak organiziju i karnevali

Ako niste skoro jeli palačinke, danas imate razlog više, pošto se 17. februar slavi kao svetski dan ove poslastice!  

Kako drugačije da proslavite praznik nego tako što ćete da navalite na palačinke. Običaj se proslavlja svuda u Evropi, a u Španiji, Portugalu i Italiji se čak organiziju i karnevali.

Jedu se slane, slatke, a vi se častite vašim omiljenim. Nije važno da li ćete ih jesti sklopljene u trougao ili smotanje u rolnu, viljuškom i nožem, ili rukama, kako je uglavnom svima najslađe.

Mnogi veruju da su palačinke nemački recept, ali je navodno prvi recept napisan na engleskom i datira iz 1434. godine,  a neki smatraju da bi Britanci trebalo da dobiju autorska prava.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija