• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: express.hr

10.11.2015

09:14

POSAO U SVEMIRU NASA zapošljava, a ovo su uslovi!

Zanimljivosti

POSAO U SVEMIRU NASA zapošljava, a ovo su uslovi!

Podeli vest

ASA zapošljava, a uslovi čak i nisu tako strašni kao što možda mislite

Mnogi su kao deca sanjali da će kad odrastu biti astronauti. Iako se većini, što su stariji, ta ideja čini sve neizglednijom, ona nije nemoguća. 

(VIDEO) VELIČANSTVENI SNIMCI SUNCA u visokoj rezoluciji!

NASA je objavila da traži astronaute, pri čemu je otkriveno da mnogo od onoga u šta su ljudi verovali da su uslovi uopšte nije istina. 

Biznis insajder je tako odlučio da razotkrije najveće mitove o astronautskom poslu, pa možda otkrijete da ipak ima nade da ostvarite svoj san iz detinjstva. 

Mit: Treba da imate pilotskog iskustva da biste bili astronaut. 

Istina: Iskustvo je poželjno, ali nije nužno. S druge strane, treba vam diploma nekog prirodnomatematičkog ili tehničkog fakulteta. 


Mit: Morate imati savršen vid. 

Istina: Od 2007. godine, prihvataju se i osobe koje su se podvrgle laserskom smanjivanju dioptrije, sve dok je prošlo najmanje godinu dana od operacije. 

RUSI RAZOTKRIVAJU NAJVEĆU AMERIČKU TAJNU! Da li su stvarno bili na Mesecu, ili su prevarili ceo svet?!​

Mit: Morate biti određenog uzrasta 

Istina: Nije postavljena starosna granica, pa su odabrani kandidati stari između 26 i 46 godina. Doduše, treba vam najmanje tri godine iskustva u nekom vezanom poslu.

Mit: Treba vam vojno iskustvo. 


Istina: Vojno iskustvo je učestalo među astronautima, ali nije uslov. No treba da prođete astronautski test izdržljivosti. 

Ako imate sve što traže, i planirate put u SAD, znajte da će NASA početi primati prijave 14. decembra. Dakle, još imate vremena da razmislite i odlučite.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17